infographic maken

Gemakkelijk een infographic maken doe je zo!

Published On 3 mei 2023 | By Steven van Stavoren | Marketing

Infographics zijn een krachtig middel om informatie op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren. Veel mensen denken dat het maken van een infographic een complex en tijdrovend proces is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. In dit artikel laten we stap voor stap zien hoe je gemakkelijk een professionele en begrijpelijke infographic kunt maken.

Stap 1: Bepaal het doel

Het is belangrijk om te bepalen wat het doel van de infographic is, voordat je begint met ontwerpen. Gaat het om het delen van informatie over een product of dienst? Of is het bedoeld om een probleem aan te kaarten en mogelijke oplossingen aan te dragen? Het bepalen van het doel van de infographic helpt bij het bepalen van het juiste ontwerp en de juiste inhoud.

Stap 2: Verzamel gegevens en informatie

Nu je het doel van de infographic hebt bepaald, is het tijd om gegevens en informatie te verzamelen. Dit kan van alles zijn, van statistieken en cijfers tot afbeeldingen en diagrammen. Zorg ervoor dat de informatie betrouwbaar en up-to-date is. Onthoud ook dat de informatie die je gebruikt relevant moet zijn voor het doel van de infographic.

Stap 3: Kies een ontwerptool

Er zijn veel verschillende tools beschikbaar om infographics mee te maken. Enkele populaire opties zijn Canva, Piktochart en Venngage. Het is belangrijk om een tool te kiezen die past bij jouw ontwerpvaardigheden en budget. De meeste van deze tools bieden sjablonen en ontwerpelementen die je kunt gebruiken om je infographic te maken.

Stap 4: Begin met ontwerpen

Na het kiezen van een tool, is het tijd om te beginnen met het daadwerkelijke ontwerp. Begin met het invoegen van de informatie die je hebt verzameld en werk vanaf daar verder. Zorg ervoor dat het ontwerp er visueel aantrekkelijk uitziet en dat de informatie gemakkelijk te begrijpen is. Gebruik kleuren, afbeeldingen en grafieken om de informatie op te delen en te verduidelijken.

Stap 5: Voeg tekst toe

Tekst is een belangrijk onderdeel van een infographic. Zorg ervoor dat de tekst kort en bondig is, en deze het ontwerp aanvult. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de tekst leesbaar moet zijn. Kies daarom voor een leesbaar lettertype en pas de grootte en kleur aan op basis van de infographic. Hierna kun je nog de finishing touch toevoegen. Denk aan kleine details zoals lijnen, randen of het logo van je bedrijf.

Stap 6: Delen en promoten

Nu je de infographic hebt gemaakt, is het tijd om deze te delen met de doelgroep en te promoten. Dit kan op verschillende manieren, zoals het plaatsen op social media, het opnemen in een blogpost of het opsturen naar jouw e-maillijst. Zorg ervoor dat de infographic gemakkelijk te delen is en dat er een duidelijke call-to-action is.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *