dropshipping business

Voorkom deze blunders bij het opzetten van een dropshipping business

Published On 24 mei 2023 | By Steven van Stavoren | Marketing

Dropshipping is een woord wat de afgelopen tijd enorm vaak in het nieuws is verschenen. Veel mensen proberen een slaatje te slaan uit de dropshipping business. Maar wat is dropshipping precies en hoe voorkom je blunders bij het opzetten van een dropshipping business?

Dropshipping

Wat is dropshipping dus precies? Dropshipping is het verkopen van producten die je zelf niet op voorraad hebt, maar waar je wel mee adverteert. Zodra je een product verkoopt, koop je dit product in bij een binnen- of buitenlandse groothandel en verkoop je dit product met winst door aan een consument of bedrijf en laat je het ook direct bij de koper bezorgen. Een dropshipper heeft dus geen groot magazijn nodig en heeft daardoor relatief lage kosten, doordat hij het bestelde product bij een (vaak buitenlandse) leverancier direct laat versturen naar de klant. Er zijn diverse blunders die je moet proberen te voorkomen bij het opzetten van een dropshipping business. 

Een website laten ontwerpen zonder vaste leverancier

Je bent helemaal enthousiast over je dropshipping business en kunt niet wachten om te starten. Je hebt nog geen vaste leverancier in het buitenland gevonden, maar je wilt alvast starten. Je laat een specialist in het maken van website alvast een opzet maken, zodat je snel aan de slag kunt bij akkoord van een leverancier. Je denkt er echter niet bij na dat het mogelijk is dat je op korte termijn geen vaste leverancier vindt of dat het je überhaupt niet lukt om een vaste leverancier te vinden, waardoor je al geld kwijt bent zonder dat je bent begonnen met de verkoop. Wacht dus altijd met het (laten) ontwerpen van een website of webshop totdat je afspraken met een vaste leverancier hebt gemaakt. 

Jezelf niet inschrijven bij de KvK

Je denkt wellicht kosten te besparen door je niet in te schrijven bij de KvK (Kamer van Koophandel) maar het tegendeel is waar. Door je niet officieel bij de Kvk te laten registeren met je dropshipping business loop je grote kans om belastingvoordelen te missen en ook nog eens de wettelijke bescherming te missen als er onverwachtse zaken gebeuren waartegen je niet verzekerd of beschermd bent. Zorg er dus altijd voor dat je op tijd een KvK uittreksel aanvraagt en je laat inschrijven. 

Al beginnen met verkoop zonder afspraken met vaste leverancier

Als je eindelijk een vaste leverancier hebt gevonden, denk je waarschijnlijk dat je alvast kunt starten met het kopiëren van de foto’s van zijn producten en de verkoop ervan. Ook dit is erg onhandig. Zonder toestemming van de leverancier mag dit wettelijk gezien niet eens en deze leverancier zal er ook zeker niet blij mee zijn als hij/zij erachter komt. Weet je ook nog niet precies welke producten trendy zijn en goed in de markt liggen, doe dan goede research of gebruik bijvoorbeeld de handige tools e-pickr.com om je hierbij te helpen. 

En vergeet natuurlijk ook niet je online marketing, alvast heel veel succes met jouw dropshipping avontuur.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *