circulaire relatiegeschenken

3 redenen om circulaire relatiegeschenken te geven

Published On 23 oktober 2020 | By Jesse Rietbergen | Offline Marketing

Relatiegeschenken zijn een ideale manier om professionele zakenrelaties te verbeteren. En dat niet alleen: ook je eigen personeel kun je blij maken met een relatiegeschenk en daarmee laten zien dat je ze waardeert. Een relatiegeschenk maakt het mogelijk om je persoonlijke waardering te tonen, je merknaam te tonen aan veel verschillende mensen en om klanten aan je te binden. Tegenwoordig zijn de circulaire relatiegeschenken steeds meer in opkomst. Waarom? In dit artikel laten wij je met 3 redenen zien dat circulaire relatiegeschenken een goede keuze zijn!

Wat zijn circulaire relatiegeschenken?

Duurzaam ondernemen en bewuste keuzes maken zijn tegenwoordig populaire graadmeters. En daar vallen relatiegeschenken ook onder. Een circulair relatiegeschenk is een geschenk dat gemaakt wordt van restgrondstoffen of waarvoor gerecycled materiaal is gebruikt. Helemaal in lijn met duurzaam ondernemen dus. Als jij als ondernemer graag uitstraalt dat je geeft om de impact van jouw bedrijf op de wereld, dan zijn circulaire relatiegeschenken een ideaal cadeau.

Je laat zien dat je duurzaam wilt ondernemen

Door een duurzaam of circulair relatiegeschenk te geven laat jij zien dat je bewust bent van de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf en dat laat een positieve indruk achter. Een circulair relatiegeschenk toont, naast waardering voor je personeel of klant, ook dat je geeft om een groene aanpak en een betere wereld. Denk bijvoorbeeld relatiegeschenken met logo zoals een Dopper met logo of een ecologische schrijfmap.

Het is goed voor het milieu

Een circulair relatiegeschenk is nu eenmaal beter voor het milieu. Dat je hiermee ook laat zien dat jij graag groen onderneemt, is een bijkomend voordeel. Maar het belangrijkste aan zo’n geschenk is natuurlijk eigenlijk dat het minder energie kost om te produceren en iets nuttigs doet met materialen die anders vernietigd zouden worden. Ze dragen bij aan een gezonder klimaat en een betere wereld.

Circulaire geschenken zijn origineel

Een circulair relatiegeschenk is wat anders dan weer een bedrukte pen of notitieblok, waar de ontvanger er misschien wel al tientallen van heeft. Circulaire geschenken zijn vaak origineel en nuttig: de ontvanger kan er echt iets mee. Een van de belangrijke eigenschappen van een circulair geschenk is namelijk dat het gemaakt is om niet zomaar weer weggegooid te worden. De ontvanger zal er dus gegarandeerd blij mee zijn!

Laat een goede indruk achter met een circulair geschenk

Bovenstaande redenen maken duidelijk dat je met een circulair relatiegeschenk zeker een goede indruk achterlaat. En dat wil je, zeker als het betekent dat je hiermee nieuwe klanten aan je bindt en bestaande zakenrelaties nog een keer laat zien waarom jij een goede ondernemer bent. Wil je het helemaal goed aanpakken? Kies dan voor een herbruikbare cadeauverpakking. Zo is je relatiegeschenk volledig circulair!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *