Marktkraam inzetten event

4 manieren om een marktkraam in te zetten op een event

Published On 22 oktober 2020 | By Bobby van Dijk | Events

Marktkramen vind je al lang niet meer alleen op de groente- en fruitmarkt. Ze worden gebruikt voor meerdere doeleinden op verschillende locaties. Dat kan binnen of buiten zijn, op beurzen en andere evenementen. Het zijn namelijk heel handige tafels om iets te verkopen, om displaymaterialen op neer te zetten, om eten op te presenteren of workshopbenodigdheden op uit te stallen. Lees hier meer over deze 4 manieren om een marktkraam in te zetten op een event.

1. Spullen verkopen

De meest voor de hand liggende reden om een marktkraam te huren (via een marktkraamverhuur-bedrijf) is natuurlijk om waren te verkopen. Niet alleen op de markt, óók tijdens andere events. Denk aan merchandise tijdens en na afloop van een concert, zelfgemaakte souvenirs op een braderie of knutselspullen tijdens een creabeurs. Je kunt spullen goed neerleggen op de brede tafel of neerzetten of ophangen met behulp van standaarden en presentatiestangen.

2. Displaymateriaal neerzetten

Iets aanprijzen hoeft echter niet per se direct geld op te leveren, dat kan ook indirect… Ga je op een beurs staan om jouw bedrijf te promoten om meer toekomstige klanten te werven? Dan wil je wellicht een marktkraam gebruiken om displaymaterialen neer te zetten die bezoekers geïnteresseerd maken en die informatie geven over het bedrijf. Jouw bedrijf zal met een ruime marktkraam meer opvallen dan wanneer je langs de kant weggemoffeld flyers staat uit te delen.

3. Eten presenteren

Een evenement bijwonen is hongerig werk, dus vaak wordt er op zo’n dag eten verzorgd. En dat kan natuurlijk prachtig worden uitgestald in een marktkraam. Laat bezoekers zelf hun bord vullen tijdens een lopend buffet dat rondom één of meerdere marktkramen loopt. Een kraam biedt veel ruimte voor schalen en komforen vol heerlijk voedsel, plus borden en bestek. Menselijke opstoppingen kunnen voorkomen worden door te zorgen dat gasten om de kraampjes heen kunnen lopen, in plaats van de marktkraam tegen de muur te zetten. Lees hiervoor ook eens onze tips over eetfestivals en marktkramen.

4. Benodigdheden voor workshops uitstallen

De leukere events zijn de events waarbij workshops worden georganiseerd, nietwaar? Voor een workshop heb je vaak veel ruimte nodig, en dat biedt een marktkraam je. Het tafelblad is lang en breed, dus de benodigdheden voor de workshop kunnen gemakkelijk worden uitgestald. En als je wilt, dan kunnen de deelnemers er tijdens de workshop ook nog omheen zitten om met de materialen aan de slag te gaan.

Wil je toch gewoon op een wekelijkse markt starten met een marktkraam? Raadpleeg dan dit artikel over hoe je start met een marktkraam.

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *