Betekenis AI

Wat betekent AI? Bekijk 6 voorbeelden

Published On 19 oktober 2020 | By Demi van Wijk | Artificial Intelligence, Marketing

Artificial Intelligence (AI). Ofwel, kunstmatige intelligentie. Een veelbelovende technologie met diverse mogelijkheden. Artificial Intelligence betekenis? Wat houdt het in en hoe wordt het in praktijk gebruikt? Lees hiervoor onderstaande informatie waarin we door middel van een aantal AI voorbeelden laten zien hoe en waar AI allemaal voor wordt ingezet.

Artificial Intelligence (AI) betekenis uitgelegd

Rondom de term; Artificial Intelligence betekenis, worden er verschillende beschrijvingen gegeven die puntje bij paaltje op hetzelfde neerkomt. AI in Ă©Ă©n zin is simpel gezegd; geavanceerde software dat het vermogen heeft om zichzelf dingen aan te leren op menselijk niveau. Deze software wordt ingezet door diverse bedrijven uit verschillende branches, van verkoop tot zorg. Om je een idee te geven hoe het wordt ingezet, leggen we hieronder in een aantal AI voorbeelden uit.

6x Artificial Intelligence (AI) betekenis uitgelegd

Kunstmatige intelligentie komt in vele vormen voor. Het zal je wellicht versteld staan, hoe ver AI al in ons dagelijks leven is verwerkt. Niet te vergeten dat je er waarschijnlijk zelf ook al gebruik van maakt. Maar hoe moeten we dit precies voor ons zien? Lees hiervoor onderstaande AI voorbeelden.

1. Digitale assistent

Een digitale assistent wordt gezien als de bekendste vorm van Artificial intelligence. Denk hierbij aan Siri en Google Home waarbij je door middel van je stem de mogelijkheid hebt om informatie op te vragen of commando’s te geven. Alles wat je vraagt en opdraagt om te doen aan deze digitale assistent wordt bewaard en opgeslagen. Door middel van AI zal de digitale assistent na elke aanvraag steeds slimmer worden en zo beter in staat zijn om je te bedienen. Op basis van complexe algoritmen heeft het systeem namelijk de capaciteit om vragen en commando’s beter te herkennen. Wil je meer weten over het gebruik van een digitale assistent? Lees dan even het artikel over Voice Search inzetten voor je bedrijf, ook wel genoemd: Voice Marketing.

2. AI chatbots

Een chatbot is een geautomatiseerde gesprekspartner die vooral bekend staat als gebruik in de klantenservice. Denk hierbij aan bol.com. Wanneer je op de website komt heb je de mogelijkheid om met chatbot Billie te praten. Hij helpt je aan informatie dat je wilt weten over bijvoorbeeld een product. Je hebt verschillende soorten chatbots. De een beantwoord vragen op basis van een vooraf ingesteld script en de ander heeft de mogelijkheid om antwoord te geven zonder. Hier komt AI aan bod. Tegenwoordig worden er steeds meer AI chatbots ingezet. Dit houdt in dat met behulp van AI, de chatbots het vermogen hebben om met de gebruiker op een wat meer menselijker niveau te praten. Hoe vaker gebruik wordt gemaakt met een AI chatbot, hoe beter het programma zinnen kan herkennen en daardoor een bijpassend antwoord weet te geven. Wil je hier meer over weten? Neem gerust de tijd om het artikel over chatbot trends te lezen.

3. Augmented Reality met Artificial Intelligence

Dit zijn twee technologieën die perfect gecombineerd kunnen worden. Augmented Reality is technologie waarbij virtuele elementen in 3D aan de echte wereld worden toegevoegd. AI is een geavanceerde software dat zichzelf dingen kan aanleren op basis van het continu analyseren en opslaan van gegevens. Door AI toe te voegen aan Augmented Reality geeft dit als het ware een extra power boost. Dit wilt zeggen dat met behulp van AI, een 3D weergave beter en sneller geconstrueerd kan worden. AI technologie heeft namelijk het vermogen om zichzelf dingen aan te leren, dus ook gegevens over hoe iets eruit moet zien met de juiste verhouding. Een voorbeeld hiervan is een constructie van longen. Wil je meer weten over Augmented Reality? Lees als je tijd hebt even het artikel over ultieme klantbeleving met VR en AR.

4. Volledig zelfrijdende besturing Tesla

Hoewel hier veel verschillende uitingen over zijn, bestaat de zelfrijdende auto toch echt. Tesla heeft bijvoorbeeld vorig jaar haar eerste auto uitgebracht met een volledig zelfrijdende besturing. Met behulp van AI heeft deze auto het vermogen om de volgende dingen automatisch te doen:

  • Sturen, remmen en schakelen.
  • Navigatie instellen en de auto rijdt automatisch op de basis van de ingestelde route.
  • Wisselen van rijbaan.
  • Zowel vooruit, achteruit en fileparkeren.
  • Auto laten voorrijden.

5. AI helpt bij opsporing kanker

Een van de AI voorbeelden die een doorbraak maakt voor de zorg is met het behulp van algoritme, kanker opsporen. Ja, dit is mogelijk. Onderzoekers in de Verenigde Staten van Stanford University hebben namelijk een computer ontwikkeld met AI software die een specifieke soort van kanker kan herkennen. Dit doet de computer door weefselmonsters te scannen. Hoe eerder kanker wordt opgespoord, hoe groter de overlevingskans natuurlijk is. Benieuwd hoe dit onderzoek is uitgevoerd? Lees dan hier het artikel van extremetech.

6. Voorspellen van woninginbraken

Met behulp van Artificial Intelligence is er een soort van inbraakradar gemaakt. Deze software is verwerkt in het zogeheten CAS. Ofwel, Criminaliteits Anticipate Systeem. Dit systeem heeft de capaciteit om door middel van een raster de stad te delen in vierkante vakjes van 125 vierkante meter. In deze gebieden, verzamelt het systeem gegevens over eerdere inbraken. Op basis hiervan, wordt er berekend hoe groot de kans is waar er wordt ingebroken. In het artikel over misdaad voorspellen lees je hoe AI helpt bij het voorspellen van woninginbraken.

Vond je dit artikel nuttig, heb je nog aan of opmerkingen? Laat het ons weten in de reactie. Houd ons op de hoogte en vergeet ons niet te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *