Voorbereiden van kerst event

Zo bereid je jouw kerstevent optimaal voor

Published On 16 oktober 2020 | By Jesse Rietbergen | Events

Voor veel bedrijven is het vieren van het kerstfeest met medewerkers en relaties een van de jaarlijkse hoogtepunten. Deze goede traditie vraagt veel voorbereiding en dat zal dit jaar zeker niet anders zijn. De to-do lijst zal dit jaar zelfs langer zijn dan ooit te voren. Ter ondersteuning voor het vormgeven van deze lijst geven we je inzicht hoe je jouw kerstevent optimaal kunt voorbereiden. 

Voorbereidingen op het bedrijfskerstfeest

De voorbereidingen op het bedrijfskerstfeest begint met veel uitzoekwerk en plannen. De datum voor het kerstfeest is vaak eenvoudig te bepalen maar dat is ook direct de eenvoudigste stap in het traject. Daarna zul je eventueel de locatie van het feest moeten bepalen, welke relaties er worden uitgenodigd, op welke manier de uitnodigingen verstuurd worden en er moet nagedacht worden over de hapjes en drankjes die geserveerd worden.

Bedrijfspromotie op jouw kerstevent

Bij de voorbereidingen op een kerstevent werk je langzaam maar zeker naar de details toe. Je zet eerst de grove lijnen uit en werkt stap voor stap naar de wat meer gedetailleerdere invulling van het event. Je zult in een later stadium wellicht gaan nadenken over originele  kerstgeschenk ideeĂ«n voor je relaties, de mooiste kerstversiering en niet te vergeten de mogelijkheid van het bedrukken van kerstmutsen met eigen logo. We benoemen dit laatste omdat dit een zeer populaire party gadget is. Zeker tijdens de feestdagen is dit een zeer populair promotiemiddel. Het zal bijvoorbeeld regelmatig gebeuren dat je gasten besluiten om foto’s te maken tijdens een leuk event en deze op social media delen. Op deze manier zorg je door te kiezen voor bedrukte kerstmutsen zelfs voor een stukje (gratis)  bedrijfspromotie op jouw kerstfeest!

Wat is het budget voor het kerstevent van dit jaar?

De keuzes die je maakt ter voorbereiding op jouw kerstevent zijn uiteraard afhankelijk van het beschikbare budget. Als het budget door omstandigheden wat beperkter is, wil dit niet zeggen dat het vanzelfsprekend is dat je concessies moet doen. In veel gevallen is dit zelfs helemaal niet noodzakelijk. Als we nog even terugkomen op de kerstmutsen, is het echt wel mogelijk om goedkope kerstmutsjes te vinden. Voor slechts een paar dubbeltjes per stuk kun je zorgen dat je gasten op jouw kerstevent ook echt in de juiste stemming komen.

Kerstmutsen zijn in diverse kleurstellingen verkrijgbaar en kunnen snel geleverd worden. Als je kerstmutsen laat drukken, zal de levertijd iets langer zijn, het is dus zeker goed om hier even rekening mee te houden bij je voorbereiding op jouw kerstevent.

Belangrijkste tip bij het voorbereiden van kerstevents

Het kerstfeest is een ideaal moment om op een informele wijze samen te komen met collega’s, medewerkers of andere relaties. Het is een moment waar lang naar uitgekeken wordt. Dit brengt ons bij de belangrijkste tip bij het voorbereiden van kerstevents. Het organiseren van een bedrijfskerstfeest gaat je veel gemakkelijker af als je alles in alle rust kunt plannen. Begin dus op tijd en geniet met z’n allen van dit sfeervolle jaarlijkse hoogtepunt.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *