Kerstgeschenk

De 5 beste kerstgeschenk ideeën voor je relaties

Published On 10 december 2014 | By Steven van Stavoren | Marketing, Offline Marketing

De decembermaand is de leukste maand van het jaar! Cadeautjes en de beste wensen vliegen je om de oren. Het is niet alleen leuk om dat allemaal te krijgen, ‘geven is beter dan nemen’ is het gezegde. Dus je wilt ook graag je relaties een leuk kerstgeschenk geven. Om je op weg te helpen, hebben wij wat ideeën voor je!

1. Duurzaam kerstgeschenk

We worden ons steeds bewuster van het milieu en dragen daar een steentje aan bij met verantwoorde producten. Bij duurzame kerstgeschenken kun je denken aan producten van hout of bamboe, in plaats van plastic. Wat dacht je van bamboe pennen, een theebox, een notitieboekje, snijplank en zelfs USB stick? Een sleutelhanger of tuinlantaarntje met oplaadbare ledlamp zijn ook zeer milieubewust. En drink je graag water, maar wil je niet bijdragen aan de groeiende petflessenberg? Dan is een eigen, duurzaam, klimaat neutraal geproduceerd waterflesje een goed geschenk voor je.

2. Doe-het-zelf kerstgeschenk

Voor je actieve, ondernemende relaties zijn er  kerstgeschenken om zelf mee aan de slag te gaan. Een opvouwbaar vogelhuisje is dan misschien een leuk idee, dat je bovendien van een persoonlijke tekst of andere opdruk kunt voorzien. Om de klussers een handje te helpen zijn er bijvoorbeeld hoofdlampen, gereedschapssets, hobbymessen en timmermanspotloden. Je kunt ook kiezen voor een autowasset of een schminksetje. En voor het geval dat het klussen een beetje uit de hand is gelopen, is een mini-EHBO set wel handig. Een tegoedbon voor een creatieve workshop kan ook in zeer goede aarde vallen bij je relaties.

3. Kerstgeschenk om mee te smullen

Wanneer jouw relaties liever creatief in en om de keuken zijn, is een culinair kerstgeschenk een welkom cadeau. Wat dacht je van een heuse barbecue? Of een barbecueset? Misschien vind je een setje keukengerei het geschikte kerstgeschenk. Je kunt dan denken aan een messenset, maar ook een samengesteld pakket met bijvoorbeeld een kookwekker, keukenschort, pastaschep, saladebak en een multifunctionele tang. Indien mogelijk is een tegoedbon voor een leuke kookworkshop een erg origineel geschenk.

4. Een verzorgend kerstgeschenk

Aan de inwendige mens wordt rond de kerst vaak wel gedacht. Kerstpakketten bulken meestal van de wijn, pasteitjes, nootjes, chocola, koekjes en tropisch fruit in blik. Maar ook de buitenkant van de mens kun je aandacht besteden. Een manicuresetje of een lekkere crème kunnen al op prijs gesteld worden. Met een completere verzorgingsset of reisset met bijvoorbeeld een of meerdere soorten bad- en douchegel, bodylotion, handcrème, lippenbalsem, pons, deodorantspray, badlaken of badjas krijg je zeker waardering.

5. Een persoonlijk kerstgeschenk

Natuurlijk wil je graag dat je relaties aan je denken wanneer zij uw kerstgeschenk gebruiken. Er zijn veel kerstgeschenken te bedenken waar je een logo of tekst op kunt drukken. Nog persoonlijker wordt het als je iets dat van toepassing is op je klant kunt laten drukken op het kerstgeschenk. Wanneer de naam van je relatie er op staat, heb je helemaal extra punten gescoord. Er zijn veel artikelen, ook uit de vorige 4 tips, die ervoor in aanmerking komen. Je kunt denken aan pennen, sleutelhangers, bidon, lucifer- of pepermuntdoosjes, maar ook aan tassen, T-shirts, paraplu’s, badjassen of handdoeken.

Met deze vijf tips gaat het je zeker lukken om het beste kerstgeschenk voor je relaties uit te kiezen!

Dit artikel werd je aangeboden door Van Helden relatiegeschenken.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  3.5/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

One Response to De 5 beste kerstgeschenk ideeën voor je relaties

 1. Jasper says:

  Leuke ideeën, maar wat dacht je van ene mooie fles champagne? Dat doet het ook altijd goed!
  Ben benieuwd welke ideeën andere mensen nog hebben?

  Mvg
  Jasper
  http://www.club-champagne.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *