tips voor een relatie cadeau

5 keer inspiratie voor unieke relatiegeschenken

Published On 31 maart 2020 | By Stage 2bfound | Marketing

Elk jaar met kerstmis geven we onze klanten en relaties een cadeau. Of met een verjaardag of bijzondere gelegenheid. Vaak verdwijnen deze goedbedoelde cadeaus ergens in een la. Belangrijk is dus om iets uit te zoeken wat echt meerwaarde heeft voor je klant of relatie. Iets dat hij of zij zeker gaat gebruiken en meerwaarde heeft. Dat kan iets praktisch zijn, een cadeaukaart maar ook bijvoorbeeld een uitje. We zetten wat inspirerende relatiegeschenken voor je op een rij.

 

Afgestemd op je doelgroep

Belangrijk is om je even te verdiepen in je klant of personeel. Waar houden zij van en wat zouden ze veel gebruiken? En dat kan al iets heel simpels zijn zoals een houder om je telefoon vast te houden of een paar warme wintersokken. Of laat bijvoorbeeld een softshell jas bedrukken.

Kies vooral ook een praktisch cadeau. Daarvan weet je zeker dat je klant of relatie het ook echt gaat gebruiken. Weet je dat je klant een wijnliefhebber is? Dan is een bijzondere fles wijn natuurlijk altijd een schot in de roos. Een cadeau afgestemd op de hobby’s of voorkeuren van je klant laat zien dat je je hebt verdiept in deze persoon. Dit voegt meerwaarde toe aan het cadeau.

 

Afgestemd op de regio

Ook een leuk en origineel cadeau is om iets uit je eigen regio of uit de regio van je klant te kopen. Een typisch regionaal product of bijvoorbeeld een mand met biologische streekproducten. Dat is een relatiegeschenk dat zeker bij iedereen in de smaak zal vallen.  Ook ondersteun je zo ondernemers uit je eigen regio of uit de regio van je klant. Zoek naar regionale biologische boerderijen in de buurt en stel een mooie selectie met producten samen.

 

Zelf kiezen

We zien ook steeds vaker cadeaubonnen verschijnen als relatiegeschenk. Een dinerbon, hotelbon of cadeaukaart van een winkelketen. Zo kan je klant of relatie zelf wat leuks uitzoeken. En doe-cadeaus vallen altijd in de smaak. Zeker een diner of weekendje weg in een hotel. Ook in deze cadeaubonnen zien we steeds originelere varianten verschijnen. Zo zijn er bijvoorbeeld bier- en wijnproeverijen en high tea cadeaukaarten.

 

Gadget

Het nadeel van gadgets is dat ze vaak in een la verdwijnen. Tenzij je kiest voor een praktische gadget die je klant of relatie ook echt gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een goede kwaliteit mini bluetooth speaker, waterflesjes met logo of een magneetlader voor de telefoon. Ook een houder voor de telefoon voor in de auto of houder waarmee je de telefoon vast kunt houden zijn praktische cadeaus. Ook bestaan er elektronisch inklapbare paraplu’s. Ook een zeer handig cadeau in ons regenachtige land natuurlijk.

 

Gepersonaliseerde cadeaus

Ook zien we steeds vaker de gepersonaliseerde cadeaus zoals de fles wijn of andere drank met een gepersonaliseerd etiket. Ook wordt er steeds vaker een kaart met persoonlijke en handgeschreven tekst aan de relatiegeschenken toegevoegd. Dat geeft een cadeau zoals een fles wijn of bubbels meerwaarde. Voeg dus altijd een persoonlijke boodschap toe aan je relatiegeschenk. Uiteindelijk gaat het ook om het verbeteren van de relatie en niet zozeer om het cadeau zelf.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *