Feestdagen relatiegeschenken

4 creatieve relatiegeschenken voor de feestdagen!

Published On 10 november 2020 | By Stage 2bfound | Offline Marketing

Het shoppen voor de feestdagen kan weer beginnen, of is voor jou misschien al begonnen… En als je een eigen bedrijf hebt, moet je niet alleen op zoek naar cadeaus voor familie en/of vrienden, maar ook naar presentjes voor professionele relaties. Wellicht wil je, omdat dit jaar een beetje (of zeg maar gerust: heel erg) anders dan anders is, uitpakken met creatieve relatiegeschenken. Zo kun je jouw onderneming positief laten opvallen in deze uitdagende periode. Doe inspiratie op met deze 4 ideeën, waarvoor je geen megabudget nodig hebt.

Relatiegeschenk #1: Kerstboompje

Denk je aan de feestdagen, dan denk je aan een kerstboom. Wist je dat je dit essentiële onderdeel van de feestdagen ook kunt opsturen naar je relaties? Je kunt kiezen voor een echte, een kunstboompje of een houten constructie waarin je bijvoorbeeld kerstkaarten hangt. De laatste twee opties kunnen elk jaar opnieuw uit de kast worden gehaald. Dit betekent dat de naam van de gever nog vaak zal worden genoemd. Uiteraard is een kerstboom zonder versiering geen echte kerstboom, dus je zou ook kerstballen- of hangers kunnen laten personaliseren.

In plaats van een boom die alleen met kerst gewaardeerd wordt, kun je ook opteren voor een plant die het hele jaar door mag blijven staan. Of voor zaadjes of bollen die de ontvanger zelf kan planten: dat zijn ook nog eens duurzame relatiegeschenken.

Relatiegeschenk #2: Fles wijn

Oké, een fles wijn is op zich niet zo’n creatief geschenk. Maar je kunt er wél een creatieve draai aan geven, door hem te bedrukken met een leuke tekst (inclusief jouw logo natuurlijk). Die fles wijn zal mooi in het oog springen en heerlijk smaken bij het kerstdiner. Met Oud & Nieuw is een andere drank toepasselijker, dus voor die gelegenheid kun je je relaties champagne cadeau doen. Met een klassiek geschenk als een fles drank sla je de plank niet snel mis.

Relatiegeschenk #3: Gezelschapsspel

Spelletjes, ze worden tegenwoordig veel te veel online gespeeld en veel te weinig ‘in het echt’, nietwaar? Want er kan toch weinig op tegen een gezellig avondje spelletjes spelen, zeker in de donkere dagen… Verblijd je relaties met een leuk bord- of kaartspel dat je hebt laten bedrukken met het logo van jouw bedrijf. Hoe meer plezier het spel biedt, hoe positiever de herinneringen zullen zijn die verbonden zijn met jouw onderneming.

Relatiegeschenk #4: Chocolade of andere lekkernijen

Chocolade, wie houdt er niet van… Deze zoetigheid is heel eenvoudig te personaliseren, wat het tot een perfect relatiegeschenk maakt. Maar voor die 1 op de 100 mensen die niet gek zijn op cacao, zijn er ook talloze opties: potten snoep of juist hartige lekkernijen zoals toastjes en chips. Denk maar aan wat voor lekkers er vaak in het klassieke kerstpakket zit. Smullen maar!

Wil jij jouw medewerkers met de feestdagen verrassen, maar dan met iets anders dan een geschenk? Je kunt ook jouw personeel met de kerst bedanken met een teamuitje.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *