evenementenverzekering

Evenementenverzekering: voor de risico’s die een evenement met zich meebrengt

Published On 16 februari 2016 | By Steven van Stavoren | Events

Ga je een evenement organiseren? Dan dien je tijdens de voorbereidingen ook goed na te denken over de risico’s die het evenement met zich meebrengt. Er zijn uiteenlopende risico’s waar vrijwel elk evenement mee te maken krijgt. Van risico’s voor de bezoekers tot risico’s voor de continuïteit van de organisatie of die het evenement organiseert. In dit blog lees je meer over veel voorkomende risico’s waar bijna elk evenement mee te maken heeft.

Onderbreking, uitstel, voortijdige beëindiging of afgelasting van het evenement

Onderbreking, uitstel, voortijdige beëindiging en afgelasting, reële risico’s voor ieder evenement. Voor de meeste evenementen betekent dit ook een gemis van inkomen terwijl onkosten wel zijn gemaakt. Een evenementenverzekering kan dit risico afdekken. Dat het evenement niet loopt als gepland is al vervelend genoeg, de financiële lasten kunnen het evenement echter een nog veel vervelender staartje doen krijgen.

Aansprakelijkheid

In de aanloop naar en tijdens het evenement kunnen zich tal van situaties voordoen waarbij de organiserende partij aansprakelijk gesteld kan worden. Bijvoorbeeld wanneer iemand tijdens het evenement uitglijdt over een promotiebord. Zo betaalde Ziggo Dome vorig jaar nog een schade vergoeding voor een valpartij tijdens een evenement. Of de aansprakelijkheidsclaim ook daadwerkelijk terecht is dat moet vaak nog blijken, maar met een goede aansprakelijkheidsverzekering hoef je je hier geen zorgen om te maken. De aansprakelijkheidsverzekering voor evenementen is een aanvulling op een reeds bestaande aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven.

Verzekering van het materiaal

Bij een evenement wordt vaak veel materiaal ingezet. Denk aan stands, barren, tenten, audioapparatuur enzovoorts. Materiaal dat eigendom is van jouw organisatie óf materiaal dat je hebt gehuurd en waarvoor je verantwoordelijk bent, het kan verzekerd worden met een evenementenverzekering.

Ongevallen tijdens het evenement

Wanneer een ongeval tijdens het evenement bij iemand blijvend letsel of zelfs overlijden veroorzaakt dan kun je met een evenementenverzekering de kapitaalsuitkering verzekeren. Vrijwilligers en medewerkers zijn tijdens de op- en afbouw maar ook tijdens het evenement zelf goed verzekerd wanneer zij een ongeval krijgen.

Non appearance

Een evenement kan om een bepaalde persoon of groep personen draaien. Wanneer bijvoorbeeld een grote artiest wordt ingehuurd en deze komt niet opdagen als gevolg van overlijden/arbeidsongeschiktheid, ziekte of door een ongeval. Kosten zijn dan vaak al gemaakt, deze kunnen gedekt worden met een evenementenverzekering.

Advies van een specialist

Hierboven zijn een aantal verzekerbare risico’s opgenoemd. Evenementen kennen altijd risico’s die specifiek op het evenement van toepassing zijn. Daarom is het van belang om een goede risicoanalyse uit te voeren. Specialisten van BeneVia Verzekeringen kunnen helpen met deze risicoanalyse. Als onafhankelijk adviseur maakt Benevia Verzekeringen een keuze uit producten van meer dan 23 grote verzekeraars. In uw voordeel wordt een verzekeraar gekozen en vrijblijvend een offerte opgesteld.

Meer leren over evenementen? Lees deze artikelen ook eens!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *