evenement verzekeren met goede verzekeringen

Verzekeringen die nodig zijn voor een evenement

Published On 15 september 2017 | By Steven van Stavoren | Events

Het organiseren van een (bedrijfs)evenement is altijd een goed idee. Of het nu gaat om een beurs, congres, nieuwsjaarsborrel of zomaar een feest; het is een uitstekende manier om jouw bedrijf goed op de kaart te zetten. Natuurlijk doe je er alles aan om deze dag goed te laten verlopen. Met een uitstekende organisatie, catering, een goed doordacht programma en promotie via social media kom je al een heel eind. Maar je krijgt natuurlijk nooit de garantie dat het evenement vlekkeloos verloopt. Bepaalde dingen heb je immers niet in de hand. Wat als een bezoeker jou aansprakelijk stelt voor eventuele schade die hij of zij heeft opgelopen tijdens jouw evenement? Of als er die dag onverhoopt sprake is van zwaar noodweer en het evenement moet worden afgelast? Gelukkig kun je hier slim mee omgaan door je goed te verzekeren. Wij zetten op een rij wat jij moet weten voor de verzekering van je evenement!

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De meeste bedrijven beschikken over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, maar dit is in Nederland niet verplicht. Ga daarom voorafgaand aan het evenement na of jouw bedrijf beschikt over een aansprakelijkheidsverzekering. Op deze manier ben je altijd verzekerd voor eventuele schade die vanuit jouw bedrijf wordt veroorzaakt aan (spullen van) anderen. Overigens geldt dit niet alleen voor tijdens een evenement; je hebt er altijd baat bij wanneer je bedrijf is verzekerd voor dit soort onvoorziene omstandigheden. Let wel op: dit is niet hetzelfde als een beroeps aansprakelijkheidsverzekering! Je bent dus niet verzekerd voor andere schade dan materiële schade of letselschade.

Evenementenverzekering

Tegenwoordig bieden steeds meer grote partijen een kant-en-klare evenementenverzekering aan. In de meeste gevallen kun je deze zelf samenstellen. Oftewel: je bepaalt zelf waarvoor je je wel en niet wilt verzekeren. Om goed in kaart te brengen met welke factoren je rekening dient te houden is het een goed idee om een draaiboek met scenarioplanning op te stellen. Zo kun je rekening houden met verschillende (slechte) scenario’s waar jouw evenement mogelijk mee te maken zou kunnen krijgen. Is het meer regel dan uitzondering dat jij een bedrijfsevenement organiseert? Dan is het tevens mogelijk om een doorlopende evenementenverzekering af te sluiten. Op deze manier kun jij ook last-minute nog (kleine) evenementen organiseren zonder je zorgen te hoeven te maken over je verzekeringen; een win-win situatie dus.

Veel plezier en veel succes met de organisatie van jouw evenement!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *