relatiegeschenken

4 relatiegeschenken waar je niet meteen aan denkt

Published On 17 februari 2016 | By Steven van Stavoren | Marketing

Het kiezen van het juiste relatiegeschenk is essentieel voor het bereiken van jouw marketing-, communicatie- of PR-doel. Voordat je een relatiegeschenk uitkiest, is het belangrijk om vast te stellen wat voor boodschap je wilt overbrengen en waar je precies naar op zoek bent. In dit artikel geven we tips voor het kiezen van het juiste geschenk én laten we je 5 voorbeelden zien waar je niet meteen aan denkt.

Tips voor het maken van de juiste keuze

Een origineel relatiegeschenk kies je niet zomaar. Je moet rekening houden met een aantal factoren, die jouw relatiegeschenk uiteindelijk een succes zullen maken. Beantwoord tijdens de zoektocht daarom de volgende vragen, zodat je voorkomt dat je een verkeerd relatiegeschenk kiest.

  1. Past het relatiegeschenk bij mijn doel? Denk hierbij aan het vergroten van de naamsbekendheid of het aanhalen van contacten.
  2. Past het relatiegeschenk bij mijn doelgroep? Houd rekening met de leeftijd, levensstijl en werkfuncties.
  3. Past het relatiegeschenk bij jou? Let op: het relatiegeschenk moet altijd bij het bedrijf passen.
  4. Is het relatiegeschenk opvallend genoeg? Heb je een geschenk op het oog? Ga dan, voordat je een definitieve keuze maakt, na of het geschenk origineel genoeg is.

4 opvallende relatiegeschenken

Weet je al ongeveer wat voor relatiegeschenk jij aan jouw contacten wilt geven, maar twijfel je of het origineel genoeg is? Om je op weg te helpen hebben we 5 relatiegeschenken onder elkaar gezet die gegarandeerd de aandacht van jouw contacten zullen trekken. Vergeet de pennen en notitieboekjes en laat je inspireren:

1. Dopper drinkfles

Gezond leven staat in 2016 centraal. Ook genoeg drinken tijdens het werken hoort hier natuurlijk bij. Maak het jouw relaties makkelijker én leuker om meer te drinken door een Dopper drinkfles te laten bedrukken met jouw logo. Ook kun je een leuke quote toevoegen, zoals: ‘keep calm and drink water’.

relatiegeschenken

Bron: Laar

2. Computer hub flower

Handig én opvallend: de computer hub flower heeft de vorm van een vaasje en is door de vier USB-aansluitingen een handige gadget voor op het bureau. Door de verschillende kleurtjes zal je relatie niet zomaar over dit geschenk heen kijken.

relatiegeschenken

Bron: Laar

3. Solar sun flower

Steel de show met de Solar sunflower, een vrolijke oplader in de vorm van een zonnebloem. Dit relatiegeschenk zullen jouw contacten nog nooit eerder gezien hebben.

relatiegeschenken

Bron: Laar

4. Een grote shopper

Nu plastic tasjes niet meer gratis verkrijgbaar zijn, kiezen steeds meer mensen ervoor om zelf een tas mee te nemen naar de winkel. Tip: speel met het bedrukken van een grote shopper in op deze trend.

relatiegeschenken

Bron: Laar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel succes bij het kiezen van het juiste relatiegeschenk!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 3    Gemiddelde: 2.7/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *