Facebook winkel

Facebook winkel in 7 stappen maken? Dat lees je hier!

Published On 11 januari 2021 | By Demi van Wijk | Marketing, Online Marketing

Winkelen via social media, het wordt steeds meer een gewoonte. Mede door de pandemie zijn de online aankopen hoger dan ooit. De drempel wordt weggehaald en we zitten vrijwel met zijn allen op het internet. Social media kanalen zoals onder andere Facebook speelt hier handig op in. Het grote techbedrijf heeft daarom de Facebook shops, ofwel Facebook winkel mogelijk gemaakt. Maar wat is het precies en hoe maak je er een aan? Dat lees je hier!

Facebook winkel: dit is het en zo werkt het

Voordat we vertellen hoe je een Facebook shop aanmaakt, gaan we eerst in op wat het precies is en hoe het werkt. Een Facebook winkel is een pagina waar je je producten op plaatst. Winkelbezoekers hebben de mogelijkheden om op deze pagina alle producten te bekijken en zelf kan je in de Facebook winkel ook een uitgelichte collectie toevoegen. Heb je al een website waar je producten op staan, kan je een link op de Facebook shop plaatsen. Wanneer bezoekers erop klikken, worden ze doorverwezen naar de website. De twee grootste voordelen om een Facebook shop aan te maken is dat het bereik enorm groot is en dat het volledig gratis is om er een aan te maken.

Facebook shop maken in 7 stappen

Als je van plan bent om een Facebook shop aan te maken, zorg ervoor dat je bedrijfsmanager-beheerder bent en eigenaar van de catalogus en Facebook-pagina. Daarnaast is het ook van belang dat je toestemming hebt om zowel de catalogus als de pagina’s te beheren in de Bedrijfsmanager. Net zoals bij de tabbladen waar je je berichten, evenementen, foto’s etc. kan vinden, heb je ook de mogelijkheden om een bedrijfspagina toe te voegen. Daarvanuit kan je een Facebook shop maken. Lees hieronder hoe je er een maakt in 7 stappen.

Stap 1: Als eerst ga je naar de Facebook pagina: Je winkel maken. Selecteer hier de betalingsmethode, verkoopkanalen en producten.

Stap 2: Voeg de winkel toe aan je Facebook bedrijfspagina. Dit doe je via instellingen: pagina bewerken –> tabblad toevoegen –> winkel toevoegen. Voordat je de winkel instel, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Stap 3: Selecteer de betaalmethode waarmee je wil hanteren.

Stap 4: Vervolgens selecteer je de munteenheid die je wil tonen bij je producten die je gaat verkopen.

Stap 5: Geef een beschrijving aan wat je gaat verkopen. Je hebt hiervoor 200 tekens.

Stap 6: Voeg producten toe aan je Facebook shop. Hieronder zie je een voorbeeld en welke gegevens je over de producten moet invullen.

Stap 7: Voeg een collectie toe met uitgelichte producten.

Houd er rekening mee dat je producten eerst moeten worden goedgekeurd door Facebook, ze controleren namelijk of je alle handelingen hebt uitgevoerd volgens de officiële richtlijnen. Dit zal binnen 24 uur gebeuren.

Waarom een webshop op Facebook?

Naast het grote bereik van Facebook, heeft een webshop op Facebook ook een hoop andere voordelen waarom het handig is om er gebruik van te maken. Het is onder andere mogelijk om je producten te taggen in foto berichten op Facebook en je hebt 24/7 inzicht in diverse verschillende statistieken die relevant voor je zijn. Denk hierbij aan het aantal weergaven, klikken en aankopen per product.

Stimuleer verkoop met Facebook shops

Zoals je hierboven hebt gelezen, biedt Facebook shops diverse verschillende mogelijkheden om eenvoudig online je producten te verkopen. Wil je meer weten over andere mogelijkheden op het gebied van online producten verkopen via social media? Lees het artikel over: Social commerce wordt steeds belangrijker: dit zijn de mogelijkheden.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *