netwerkborrel organiseren

Netwerkborrel organiseren? 3 dingen waar je aan moet denken

Published On 9 januari 2019 | By Steven van Stavoren | Events

Heb jij de zware taak op je genomen om een netwerkborrel te organiseren? Dan vraag je je misschien af: Hoe organiseer ik een geslaagde netwerkbijeenkomst? Aan de ene kant moet het gezellig zijn, want het is een borrel. Maar aan de andere kant wil je ook dat het zakelijk en professioneel is. Mensen komen op je borrel om te netwerken en zakelijk voordeel te vinden. Aan jou de taak om de netwerkborrel tot een succes te maken. Vergeet deze 3 dingen om aan te denken in elk geval niet.

1. De locatie

Het allerbelangrijkste van je borrel is natuurlijk de locatie. Hou je de borrel aan de zaak of huur je een ruimte in een conferentiegebouw? De meeste mensen kiezen ervoor om de netwerkborrel op de zaak te houden, zodat het zakelijk gewin voor jou als organisator nog net iets groter is. Kies voor een ruimte waar voldoende plek is voor het aantal mensen dat je verwacht. Daarnaast is het handig als er voldoende ruimte is voor de catering. Bovendien kan een podium leuk zijn, omdat je misschien een spreker uitnodigt of zelf even een praatje wilt houden.

2. De catering

Bezoekers van je netwerkborrel komen om het gezellig te hebben, maar ook om nieuwe zakelijke contacten te leggen. Dat doen ze met een hapje en een drankje. Weet jij eigenlijk wat de 5 meest geschikte dranken tijdens een netwerkevenement? Let erop dat je wat statafels neerzet als de hapjes wat groter worden. Je wilt niet dat mensen allerlei versnapering overslaan, omdat ze al een drankje in hun handen hebben. Zorg er bovendien voor dat mensen altijd hun glas kwijt kunnen zodat ze hun visitekaartjes uit kunnen delen en handen kunnen schudden. Ook gelijk fijn dat er een stuk minder gemorst wordt als je voldoende tafels neerzet. In het ergste geval gaan er namelijk rode wijn en olierijke hapjes over de vloer. Zonde, de vloer laten schuren na afloop van je netwerkborrel is vast niet wat je in gedachten had.

3. De genodigden

Denk goed na wie je uitnodigt voor je netwerkborrel. Zorg dat er beroepsgroepen vertegenwoordigd zijn die iets aan elkaar kunnen hebben. En let er goed op dat je niet teveel mensen uit dezelfde beroepsgroep uitnodigt. Die zullen elkaar snel als concurrent gaan zien en ze kunnen elkaar verder niet versterken tijdens je netwerkborrel. Het is ook interessant om een spreker uit te nodigen om aanwezig te zijn. Die kan zich tijdens de borrel natuurlijk mengen onder de genodigden, maar die maakt het programma van je borrel net wat aantrekkelijker om te bezoeken.

Deze drie tips helpen je al een flink eind op weg bij de organisatie van je netwerkborrel. Veel succes gewenst!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *