Tips goede content

Goede content schrijven voor je website; 3 tips

Published On 28 november 2019 | By Steven van Stavoren | Online Marketing

Het schrijven van goede content voor je website vergt kennis en tijd. Maar hoe word je content goed vindbaar? En hoe spreek je jouw doelgroep aan en hoe overtuig je deze? In dit artikel geven wij je 3 tips, waarmee je content krijgt die SEO geoptimaliseerd is.

1. Content laten schrijven door een content specialist

Een van onze eerste tips met betrekking tot het schrijven van goede content voor je website is: laat je content schrijven door een content specialist. Het schrijven van content, zoals een blog, is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Het kan zijn dat je net op dat moment dat je een gaatje in je volle agenda vrij hebt, je geen inspiratie hebt. Helemaal lastig is het om op structurele basis te schrijven. Daarnaast zijn een goede schrijfstijl, de spellingregels en de richtlijnen van Google zeer belangrijk. Het schrijven van goede content voor je website vergt dus tijd. Door zoiets door een content specialist te laten doen, ben je niet alleen verzekerd van content die SEO geoptimaliseerd is – en daardoor goed vindbaar in de zoekmachines – maar overtuigt en spreekt die content jouw doelgroep ook aan. Als je kiest voor een content abonnement, dan werk je voor een vast bedrag per maand structureel aan je vindbaarheid in de zoekmachines. Bovendien voorzie je jouw doelgroep iedere maand van relevante en waardevolle content.

2. Titel, tussenkopjes, trefwoorden en tekstlengte

De volgende content tips zijn vooral van toepassing wanneer je van plan bent zelf de content voor je website te schrijven. Je artikelen hebben een duidelijke titel of kop nodig. Uiteraard mag de titel de lezer triggeren, zolang het maar wel duidelijk is waar de teksten over gaan. Neem daarbij het belangrijkste trefwoord op in de kop. Creëer naast een duidelijke titel ook  voldoende interessante tussenkopjes, kaders of bulletpoints in je artikelen. De meeste lezers scannen namelijk eerst een voor ze besluiten of ze alles willen lezen. Weet je al op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden? Zorg er dan voor dat deze relevante trefwoorden centraal staan in je artikelen en laat ze terugkomen in de kop, intro en een tussenkop. Maak je artikelen niet te lang, want dat bevordert niet per sé de leesbaarheid. Denk hierbij aan een tekst van minimaal 400 woorden met daarin voldoende witruimtes en 3 tot 5 zinnen per alinea.

3. Vergeet de visuele content niet

Bij content schrijven voor website is visuele content ook niet geheel onbelangrijk en om deze reden stippen wij deze content tip even kort aan. Als je visuele content gebruikt, dan valt de content op en met behulp van al die afbeeldingen en/of video’s zorg je eveneens voor een mooie balans. Zo houden de lezers hun aandacht er beter bij en begrijpen ze de inhoud sneller.

Dit zijn slechts een paar van de content tips waarmee je goede content voor je website krijgt. Welke tips weet jij nog meer?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *