organiseren huisfeestje

Huisfeestje geven zonder geluidsoverlast? 3 tips

Published On 14 september 2022 | By Steven van Stavoren | Events

Of het nu gaat om een verjaardag, een geslaagd feest of een vrijgezellenfeest, een ding is zeker: de gelegenheid moet goed gevierd worden. Tijd voor een feestje dus! Gezellig samen komen, dansen en zingen gaat echter vaak hand in hand met geluidsoverlast. Wij geven 3 tips hoe jij een feestje kunt geven zonder geluidsoverlast te creëren voor de buren.

Tip 1: Stel je buren op de hoogte

Wat is er erger dan een feestje van de buren met geluidsoverlast? Juist ja, een feestje met geluidsoverlast waar je niks van af weet. Zorg er dan dus ook altijd voor dat je jouw buren op de hoogte stelt van jouw feestplannen. De buren zullen dit erg fijn vinden en kunnen er dan eventueel voor kiezen om zelf een avondje weg te gaan. Het wordt al helemaal gewaardeerd wanneer je iets kleins geeft ter compensatie zoals een flesje wijn of een bloemetje.

Heb je een goede band met de buren, dan kun je ze natuurlijk ook uitnodigen op het feest. Is dit niet het geval, dan kun je in ieder geval met ze in gesprek gaan over het tijdstip dat de muziek uitgaat. Wel zo sociaal natuurlijk. Wanneer de buren van tevoren weten dat de muziek bijvoorbeeld om 12 uur uitgaat, zullen ze het geluid wellicht als minder belastend ervaren.

Tip 2: Geluid beperken

Naast dat je jouw buren op de hoogte stelt, is het nog steeds aan te raden om het geluidsoverlast tot bepaalde mate te beperken. Geef je een feestje binnenshuis, dan kun je de ramen en deuren gesloten houden. Zet de muziekboxen daarnaast niet naast een woning scheidende wand, want dan zullen de buren de meeste overlast hebben. Probeer de boxen zover mogelijk van de wanden af te houden. Oh, en het helpt natuurlijk om niet al te vaak een feest te geven. Buren zullen eerder geneigd zijn overlast toe te staan wanneer het niet té vaak gebeurt.

Tip 3: Ga voor een silent disco

Een optie die het geluidsoverlast volledig kan beperken is de silent disco. Tijdens een silent disco beluisterd iedereen de muziek via een koptelefoon. Zo kan er nog steeds hard gefeest worden, maar is het gedreun van de muziek door de speakers in ieder geval niet te horen. Geen geluidsoverlast dus! Bij een silent disco kan je gebruik maken van één kanaal zodat iedereen dezelfde muziek beluisterd, maar het is ook mogelijk om te werken met verschillende kanalen zodat mensen kunnen switchen naar hun lievelingsgenre. Hoe regel je een silent disco? Simpel, je hoeft alleen maar silent disco koptelefoons te huren.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *