Vrijgezellenfeest organiseren? Dat doe je zo!

Published On 4 januari 2021 | By Steven van Stavoren | Events

Gaat een goede vriend of vriendin binnenkort trouwen en wil je voor hem of haar een leuk vrijgezellenfeest organiseren? Dan is het handig om je eerst te verdiepen in wat er mogelijk is en hoe je ervoor kan zorgen dat het een geslaagde dag wordt. De kans is namelijk groot dat je iets vergeet. Daarnaast is het natuurlijk ook niet leuk als je iemand vergeet uit te nodigen. Een goede organisatie en planning is daarom van belang. Benieuwd hoe je het aanpakt? Lees dan dit artikel verder!

Organisatieteam

Het is belangrijk om een vrijgezellenfeest met een paar vaste mensen te organiseren. Wanneer iedereen iets doet, is de kans groot dat dingen langs elkaar gaan lopen en het door miscommunicatie niet goed gaat. Gebruikelijk is om een whatsapp groep te starten waar overleg in kan plaatsvinden. Op die manier is iedereen op de hoogte van wat er wordt georganiseerd en wat de taken zijn. Ook kan iedereen gelijk zijn/haar mening geven. Overleg van tevoren wie welke taken op zich neemt. Wie houdt te kosten bij? Wie regelt de locatie? Wie regelt de activiteiten? Etc.

Uitnodigingen versturen, locatie kiezen en datum prikken

Zoals in de inleiding al aangegeven, is het van belang dat er niemand wordt vergeten bij het versturen van uitnodigingen. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen bij het organiseren van een vrijgezellenfeest. Op die manier hoeven er geen overhaaste beslissingen gemaakt te worden. Afhankelijk van waar iedereen woont kan er een plek gekozen worden. Overal in het land worden vrijgezellenfeest georganiseerd. Wil je een vrijgezellenfeest in Rotterdam organiseren? In grote steden zijn er veel mogelijkheden. Daarbij moet er ook alvast naar een datum gekeken worden. Middels een datumprikker kan er erg eenvoudig een datum worden vastgesteld waarop iedereen kan. Dit is een stap dat in het begin van de organisatie gedaan moet worden.

Activiteiten

Gedurende de dag of het feest worden er activiteiten georganiseerd. Het is mogelijk om zelf spellen te bedenken en voor te bereiden, afhankelijk van de grootte van de groep kan dit echter wel een hele klus zijn. Daarom is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden om een bureau in te schakelen om zo een activiteit op te zetten en begeleiden. Voornamelijk in de grote steden wordt veel georganiseerd. Een moordspel in Amsterdam is een voorbeeld van een leuke activiteit waarbij iedereen actief betrokken wordt. Op basis van jullie wensen kies je een leuk spel waarvan je denkt dat het geschikt is voor het vrijgezellenfeest van de toekomstige bruid/bruidegom. Voor een mannenuitje kies je waarschijnlijk andere activiteiten dan voor een vrijgezellenfeest met vrouwen.

Kosten

Niet onbelangrijk zijn de kosten die komen kijken bij het organiseren van een vrijgezellenfeest. De kosten worden vaak onderschat omdat er toch nog wat vergeten zaken bij komen kijken. Daarom is het belangrijk om de kosten goed bij te houden en om elke post iets ruimer in te schatten. Wanneer er toch nog geld over is aan het einde, kan dit natuurlijk altijd terug worden betaald. Zo kunnen de kosten alleen maar mee vallen in plaats van tegen.

Maak jij binnenkort onderdeel uit van het organisatieteam van een vrijgezellenfeest? Dan weet je nu waar je rekening mee moet houden. Verras iedereen met jouw organisatie skills en maak er een feest van!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *