online kerstborrel

Online kerstborrel organiseren voor het bedrijf? 6 Super tips

Published On 30 november 2020 | By Demi van Wijk | Events

Naast dat er thuis kerst wordt gevierd, is het normaal gesproken ook de bedoeling dat er een kerstborrel voor op kantoor wordt georganiseerd. In tijden van corona gaat dit ook niet gebeuren op de manier die wij gewend zijn. Daarom hebben we een blog geschreven met 6 tips hoe je een online kerstborrel voor je collega’s organiseert.

1. Kerstpakketten opsturen

Bedenk wat voor kerstpakketten je wil inkopen en stuur ze een paar dagen voordat de online kerstborrel begint op naar je medewerkers. Er zijn genoeg aanbieders die complete bedrijf kerstpakketten verkopen. Een leuk idee is om er in ieder geval drankjes en hapjes in te doen, zodat er tijdens de online kerstborrel gebruik van gemaakt kan worden. Wellicht wel bedrukt met het bedrijfslogo. Laat je de medewerkers voor of tijdens de online kerstborrel het kerstpakket uitpakken? Aan jou de keus!

2. Kies datum en platform voor videobellen

Bij het organiseren van een online kerstborrel plan je een datum in, het liefst wanneer het voor iedere medewerker natuurlijk goed uitkomt. Kies daarbij ook het platform voor het videobellen. Wellicht een leuk idee om af te spreken dat iedereen dezelfde achtergrond gebruikt. Je kan er bijvoorbeeld een ontwerpen en vervolgens naar je medewerkers toe sturen. Stem vervolgens af dat er één persoon over de muziek gaat. Zo heb je tijdens de online kerstborrel een leuk achtergrond melodietje.

3. Hoe start ik de digitale kersborrel?

Wellicht heb je een speech in gedachte om te geven om de digitale kerstborrel te starten. Hierbij is het belangrijk wat je wil laten zien en hoe je dit gaat doen. Stel de vraag: “waar willen wij op terugkijken?” Een voorbeeld hiervan is dat je alle hoogtepunten van het jaar benoemd. Aangezien de digitale kerstborrel vanuit huis wordt gehouden, is het een leuk idee om een mooie PowerPoint te maken die je deelt tijdens het videobellen met je medewerkers. Zorg voor een mooie opmaak waar de huisstijl van het bedrijf erin wordt verwerkt. Met een inspirerende speech start je op een goede manier de digitale kerstborrel.

4. Gepersonaliseerd filmpje

Laat iedere medewerker een gepersonaliseerde boodschap maken over hoe ze het jaar hebben ervaren. Heb je leuke en grappige foto’s van medewerkers die gemaakt zijn tijdens voorgaande bedrijfsuitjes en/ of borrels? Verwerk ze allemaal in een filmpje die je tijdens de online kerstborrel laat zien. Gegarandeerd dat er veel gelachen zal worden. Je kan het natuurlijk ook zo doen dat iedere medewerker tijdens de online kerstborrel iets zegt. Of het nu gaat over hoe hij of zij het dit jaar vond of dat hij of zij een grapje wil maken, het is leuk voor de interactie.

5. Kahoot is altijd goed

Maak een quiz met interessante, leuke en grappige vragen. Dit kan zowel gaan over kennisvragen als (grappige) vragen over iedere medewerker. Voorbeeld van een vraag: wie vraagt er vrijdag het eerst om bier? Vervolgens vul je als l een aantal van de medewerkers in. Dit zorgt voor een leuke interactie tijdens de online kerstborrel met een hoop gelach. Om iedereen echt de aandacht erbij te laten houden, vermeld van te voren dat de eerste 3 winnaars een prijsje krijgen. Denk hierbij aan een drankpakket of een cadeaubon. Wil je een interactieve online kerstborrel? Ga naar Kahoot en maak alvast een quiz aan!

6. Sluit de online kerstborrel af met een bedankje

Zit de online kerstborrel erop? Bedank de medewerkers voor hun deelname en geef tot slot een motiverende speech over de positieve vooruitzichten van het bedrijf. Wellicht een idee om iedere medewerker aan het woord te laten met daarin wat zij in het nieuwe jaar willen bereiken.

Online kerstborrel: genoeg mogelijkheden

Wil je liever alles uit handen geven? Google maar eens op online kerstborrel, daar vind je genoeg aanbieders die complete online kerstborrel concepten voor je hebben klaar staan. Bedenk nog even wat je allemaal wil hebben en vraag een offerte gaan. Conclusie: er zijn genoeg mogelijkheden voor het organiseren van een online kerstborrel.

Mocht je geïnteresseerd zijn in onze andere tips over hoe je de feestdagen coronaproof viert? Lees het artikel over 5 online activiteiten op afstand voor tijdens de feestdagen. Als je op de hoogte wil blijven over de nieuwste trends en ontwikkelingen, volg ons ook Facebook, LinkedIn en Instagram.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *