overkapping festivals evenementen

Een overkapping voor festivals en evenementen

Published On 24 januari 2020 | By Steven van Stavoren | Events

Ben je op zoek naar een overkapping voor festivals en evenementen, feesten en partijen of voor industriële toepassingen? Dan ben je aan het juiste adres bij een ontwerp- en adviesbureau dat gespecialiseerd is in lichtgewicht bouwen. Om de gewenste overkapping te realiseren moeten er schetsen gemaakt worden. Deze worden vervolgens doorgegeven aan de ingenieur, die verantwoordelijk is voor het modelleren en analyseren van het ontwerp. Jouw project wordt dus begeleidt vanaf de ontwerpfase tot aan de daadwerkelijke uitvoering.

Overkapping van een luifel of stadion

Voordat de productie van de overkapping van start gaat moet deze eerst ontworpen en bouwkundig uitgewerkt worden. Tot slot gaat men op zoek naar de geschikte partij voor de realisatie van het ontwerp. In het ontwerp van overkappingen van atriums, luifels of stadions staat sculpturale kwaliteit centraal. Er wordt rekening gehouden met de eisen die de locatie en het gebruik aan de constructie stellen. Naast het realiseren van het technisch ontwerp gaat de aandacht uit naar het ontwerp- en productieproces. De ontwerper blijft betrokken bij het product gedurende het productieproces. Hierbij kun je denken aan het vertalen van het ontwerp naar snijpatronen en hulp bij het vinden en selecteren van de juiste marktpartij voor de realisatie van de overkapping.

Overkapping voor festivals en evenementen

De ontworpen overkappingen vind je terug op festivals en evenementen over de hele wereld. Een mooi voorbeeld is de overkapping op Tomorrowland. ‘De Parel van Tomorrowland’, ‘Hors catégorie!’, ‘Mooiste festivalpodium ter wereld’. De pers was in extase over het nieuwe Rose Garden podium op Tomorrowland; een fantastische vrouwelijke draak die uit het water komt en over het podium en publiek waakt. Een ander voorbeeld is de overkapping voor de MDNA World Tour van Madonna met als grote vernieuwing de vrije zichtlijnen rondom de artiest. Het grote dak vormt een overkapping voor het gehele podium, maar laat de hoeken van het podium vrij. Ondanks dat er weinig kolommen onder het dak staan kan het plafond 60 ton aan visuele apparatuur dragen. Naast het ontwerp en de realisatie van de overkapping, moet er ook een tentboek worden aangevraagd. Een tentboek bevat alle relevante informatie over een tentconstructie en het veilige gebruik ervan. Het tentboek is essentieel wanneer men een vergunning wil krijgen van de gemeente voor een evenement.

Overkapping voor de industrie

In de industriële sector wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van overkappingen voor industriële projecten. Denk hierbij aan de overkapping van waterreservoirs, binnenplaatsen en stallen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *