online marketing

Starten met online marketing? Hier moet je opletten!

Published On 14 december 2016 | By Steven van Stavoren | Marketing, Online Marketing

Maak kennis met een steeds populairdere variant van marketing, genaamd online marketing. Bij online marketing, ook wel internet marketing, staan jouw marketing doelen centraal voor het internet. Ook e-mailing en marketing via de mobiele telefoon worden hiertoe gerekend. Begin je dus aan online marketing? Dan is het handig om eerst een goede richting te kiezen, want er zijn namelijk vier soorten te onderscheiden die uitgelicht zullen worden in dit artikel.

Marktpenetratie

Deze variant van online marketing wordt gebruikt om een bestaand product in een reeds bestaande markt aan te bieden. Denk hierbij aan een bepaald product die je normaal in jouw winkel verkoopt, maar nu ook online gaat aanbieden. De gewenste doelgroep moet hier natuurlijk wel van afweten en daarom is een online marketing campagne een goede optie om de succeskans te vergroten.

Marktontwikkeling

Het internet zal hierbij worden gebruikt om nieuwe markten te zoeken voor de producten die je reeds verkoopt. De lage advertentiekosten op het internet maken, verbreden naar nieuwe markten, een stuk makkelijker en daarnaast is het ook een stuk goedkoper.

Productontwikkeling

Naast de producten die je al verkoopt kan er natuurlijk ook een nieuw product of service worden toegevoegd aan het assortiment. Het internet wordt hierbij het kanaal om de nieuwe service te promoten en te leveren. Productontwikkeling betekent dus het aanbieden van een nieuw idee voor een bestaande markt, waarin je al werkzaam bent. Het product dient beter online vindbaar te worden door middel van online marketing. Houd wel rekening met het feit dat er ook online consumententrends zijn, hier kan namelijk op ingespeeld worden.

Diversificatie

Heb jij een nieuw product of dienst gemaakt voor een geheel nieuwe markt? Dan ben je bezig met diversificatie. Neem als voorbeeld een nieuwe service voor jouw producten waarmee je naast de vaste doelgroep van pubers, nu ook jong volwassenen wilt aantrekken. Het is belangrijk dat je dan jouw diensten meer gaat promoten via het internet.

Soorten online marketing

De doelstelling van jouw online marketingplan is nu vastgesteld. Een mogelijkheid van online marketing is search engine optimalization (SEO) uitvoeren. Wanneer de website van jouw bedrijf niet wordt gevonden, is het ook niet mogelijk om iets te verkopen. Een andere mogelijkheid om klanten te trekken is via social media marketing. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Twitter en Instagram.

Online marketing uitbesteden

Tegenwoordig zijn er tal van online marketingbureau in Nederland. Aan dit soort bedrijven kan je online marketing activiteiten uitbesteden. Deze bureaus voorzien je van advies en voeren werkzaamheden uit, waardoor jij beter zult gaan scoren op het internet.

Ontdek zelf ook de mogelijkheden van online marketing!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *