waarom online marketing

3 redenen waarom online marketing essentieel is voor bedrijven

Published On 6 mei 2020 | By Stage 2bfound | Marketing

Voor bedrijven is het enorm belangrijk om mee te gaan in de laatste digitale ontwikkelingen. Vroeger was buitenreclame genoeg om je merk of bedrijf op de kaart te zetten. Anno 2020 mag je als bedrijf niet ontbreken in de digitale wereld. Online marketing voor bedrijven wordt dan ook steeds belangrijker.

Een doordachte online marketing strategie zorgt voor meer bezoekers op je website en meer conversie. Het grootste voordeel van online marketing is dat je te maken hebt met meetbare resultaten. Online marketing zorgt voor meer klanten en een hogere omzet. Heb jij nog geen online marketing bureau ingeschakeld? Dan wordt het de hoogste tijd. Lees hieronder 3 redenen waarom online marketing tegenwoordig zo enorm belangrijk is voor bedrijven.

 

Reden 1. Meer klanten

Zowel offline als online is het belangrijkste doel van marketing: nieuwe klanten binnenhalen om je klantenkring te vergroten. Online kan je in relatief weinig tijd nieuwe klanten bereiken en ook is het vaak goedkoper om digitaal klanten te winnen. Dit komt omdat je zelf het bereik in handen hebt. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van online advertising, hierbij kan je zelf een doelgroep samenstellen die jij wilt targeten met jouw advertenties. Online klanten werven is sneller, goedkoper Ă©n efficiĂ«nter. 

Reden 2. Doelgroep bereiken

Met online marketing kan je jouw doelgroep enorm snel bereiken. Je kunt eenvoudig jouw campagne richten op personen die (mogelijk) behoren tot jouw doelgroep op basis van interesses, locatie, leeftijd en noem zo maar op. Door doelgericht te adverteren zorg je ervoor dat je eenvoudig alleen jouw doelgroep bereikt. Ook is het mogelijk om aan “retargeten” te doen. Mensen die met jouw diensten of producten in aanraking zijn geweeste kan je nogmaals benaderen en overtuigen om toch iets bij jou af te nemen.

Reden 3. Altijd bereikbaar

Een winkel of bedrijfspand heeft openingstijden. Als je de klant net 5 minuten te laat komt, dan baalt hij of zij. Maar jij baalt natuurlijk ook, omdat je inkomsten misloopt. Het voordeel aan online marketing is dat het gericht is op je website die altijd bereikbaar is. 24 uur per dag en 7 dagen per week kunnen mensen op je website terecht voor informatie, een offerte aanvragen, het plaatsen van een bestelling en noem zo maar op. Kortom, je bent altijd bereikbaar voor een klant die naar een dienst of product op zoek is.Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *