nieuwe winkel openen

5 tips voor een winkelopening

Published On 19 juni 2019 | By Bobby van Dijk | Events, Offline Marketing

Een nieuwe winkel openen is spannend en je wilt natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers trekken. Omdat er bijna wekelijks wel een nieuwe winkel wordt geopend moet jouw winkelopening dus nét iets specialer zijn. Met deze vijf tips wordt ook jouw winkelopening een groot succes.

Tip 1: Uitgebreide aankondiging

Als je geen reclame maak voor de opening van jouw winkel zal er niemand komen. Daarom moet je aan iedereen laten weten dat de winkel wordt geopend. Ten eerste hang je een grote poster voor het raam van je winkel, dan weten toevallige passanten direct wat er aan de hand is. Daarnaast kun je adverteren in de lokale krant en vragen aan de winkeliers in jouw omgeving of je folders mag neerleggen. Begin hier ongeveer een week van tevoren mee, zodat de aankondiging nog vers in het geheugen ligt.

Tip 2: Wees origineel

Omdat er al zoveel winkels worden geopend, is het van belang dat je origineel bent. Zo kun je een ludieke actie doen wat de aandacht trekt. Dit wordt ook wel guerilla marketing genoemd. Hierbij is het wel belangrijk dat je dichtbij je doelgroep blijft. Een clown uitnodigen voor de opening van een boekenwinkel valt nogal uit de toon. Wat bij een boekenwinkel wel kan is een grote boekenkast voor de deur zetten waar je gratis boeken uit kunt pakken, zodat mensen ook even binnen komen kijken.

Tip 3: Gratis cadeaus en kortingsacties

Nederlanders zijn dol op korting, dus een goede kortingsactie of winactie zal altijd klanten aantrekken. Zo kun je de eerste 50 bezoekers iets kleins meegeven. Kondig dit ook groots aan, zodat mensen weten waar ze heen moeten. Ook is dit een goed moment om promotiematerialen uit te delen, als je iets geeft met je eigen logo erop maak je zo automatisch nog meer reclame.

Tip 4: Leuke entertainment

Als je de klanten in de winkel wilt houden, moet je ze entertainen. Zoek daarom goede en passende entertainment. Zo kun je bands boeken die leuke covers spelen, maar dit moet natuurlijk wel passen in de sfeer van jouw winkel. Als je verwacht dat er veel ouders komen, kun je een leuke kindershow boeken, zodat zowel ouders als kind lang in de winkel blijven rondhangen.

Tip 5: Lekkere hapjes of een foodtruck

De liefde van een klant gaat door de maag, dus zorg ervoor dat je bezoekers aantrekt door lekkere hapjes te serveren. Dit kun je zelf maken of laten cateren. Wat ook heel hip is, is het inhuren van een foodtruck. Hier heb je natuurlijk wel de ruimte voor nodig, maar het is uitstekende reclame als de heerlijke geuren door de winkelstraat verspreid worden.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *