event organiseren steekwagen

Het gemak van steekwagens als je regelmatig een event organiseert

Published On 21 juli 2020 | By Bobby van Dijk | Events

Ben jij een actieve ondernemer die regelmatig events organiseert en aanwezig is op beurzen? Dan zul je het gemak van het gebruik van steekwagens zeker al ondervonden hebben. Er zijn immers zeer veel verschillende soorten steekwagens die je kunt gebruiken om de logistieke processen voor een beurs of event op de meest efficiënte manier te laten verlopen. In dit artikel leggen we je uit wat het nut is van een steekwagen, welke soorten steekwagens er zijn en welke steekwagen jou kan helpen bij jouw logistieke processen.

Waarom je als organisatie niet zonder goede steekwagen kunt

Vrijwel geen enkele organisatie kan eigenlijk zonder een steekwagen van goede kwaliteit. Niets is zo praktisch als het gebruik hiervan als er zwaardere dozen, kasten, kratten, banden, vaten of flessen vervoerd moeten worden. Een steekwagen is niet alleen zeer praktisch bij de uitvoer van dit soort logistieke processen (zoals het in- en uitladen of verplaatsen van vracht, bestellingen of stand materiaal) maar ook ARBO technisch een verantwoorde keuze. Een steekwagen is immers uitstekend geschikt om spullen op de meest snelle en efficiënte manier te verplaatsen, zonder dat je hiervoor je rug onnodig hoeft te belasten. Een bezuiniging op een steekwagen is dan ook zonder twijfel een verkeerde vorm van zuinigheid. De aankoop van een steekwagen kan dan ook beter gezien worden als een zeer nuttige investering!

Welke verschillende soorten steekwagens zijn er?

Er zijn zeer veel verschillende soorten steekwagens waarvoor je kunt kiezen. Uiteraard zal het gebruik hiervan het belangrijkste criterium zijn bij het maken van deze keuze. Laten we het organiseren van een evenement als voorbeeld aanhouden. Hiervoor moet decoratiemateriaal naar de locatie worden gebracht maar ook de catering van de gasten speelt een belangrijke rol. Als het evenement in de zomer wordt georganiseerd, zijn bijvoorbeeld glazen koud water ook zeer welkom. Tevens zijn er stoelen nodig waarop de gasten kunnen plaatsnemen om op een comfortabele manier een presentatie te kunnen volgen. 

Voor al deze bovenstaande doelstellingen kan gekozen worden voor een specifieke steekwagen waarvan dankbaar gebruik gemaakt kan worden bij de uitvoer van de bijbehorende logistieke processen:

  • Voor de kratten en kisten en ander decoratiemateriaal is opvouwbare of uitklapbare steekwagen erg handig.
  • Voor de aan- en afvoer van stoelen kan een stoelensteekwagen gebruikt worden. Deze steekwagen is dusdanig vormgegeven (met draagarmen en een verbreding naast de schep) dat hiermee op een eenvoudige manier stoelen mee vervoerd kunnen worden.
  • Met een speciale apparaten steekwagen kunnen koelkasten vervoerd worden
  • De vatensteekwagen en flessensteekwagen is vormgegeven dat de aan en afvoer hiervan op de meest efficiënte manier kan plaatsvinden.
  • Zijn er een of meerdere trappen op de route? Dan is een trappensteekwagen (die is voorzien van een drie-of vijfarmige wielset om gebruik te maken van het draaiend vermogen als krachtsverdeling op een trap) zeer geschikt. 

Gemak dient de mens en dat is zeker het geval bij de logistieke fase bij het organiseren van een event of het bouwen van een beursstand. Hoe moeilijk maak jij het voor jezelf?

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *