van huis uit events organiseren

Vanuit huis events organiseren, van improviseren naar nieuw normaal

Published On 10 september 2020 | By Steven van Stavoren | Events

Het organiseren van een event is belangrijk om je als bedrijf te profileren en om bij je doelgroep onder de aandacht te komen. De uitbraak van het corona virus heeft echter een streep gezet door veel oorspronkelijke plannen maar dit hoeft geen afstel te betekenen. Het vanuit huis organiseren van een event was even improviseren maar is nu het nieuwe normaal geworden. Hiermee doelen we niet alleen op de stap van bijvoorbeeld een seminar naar een webinar.

Organiseren van event vanuit huis

De uitbraak van het corona virus heeft veel organisaties genoodzaakt om een andere werkwijze aan te nemen. Het in acht houden van social distancing is de belangrijkste voorwaarde hierbij. In veel gevallen moest de werkplek op kantoor worden ingewisseld voor een werkplek thuis. Het thuiswerken is de veiligste manier om de doelstellingen te realiseren. 

Bedrijven die zeer actief zijn met het organiseren van events en beurzen, ondervonden een uitdaging. Het organiseren van een event vanuit huis was de enige “keuze” die ze hadden. Daarnaast voelden veel organisaties zich in eerste instantie beperkt in hun mogelijkheden. Het houden van sociale afstand is uiteraard ook een voorwaarde het organiseren van evenementen. Hoewel deze periode zeer onzeker is en de vooruitzichten zijn dat de corona situatie nog een relatief lange tijd zal voortduren, is er een duidelijke beweging zichtbaar van het improviseren naar nieuw normaal. Dit heeft niet alleen betrekking op het organiseren van events maar ook op de invulling van het event zelf. Veel bedrijven hebben immers nieuwe (marketing) mogelijkheden ontdekt.

Technologische mogelijkheden bieden nieuwe kansen

Dat veel bedrijven bleken “vastgeroest” in een bepaalde werkwijze, bleek wel uit de periode dat er net sprake was van een dringend advies om thuis te werken. Veel organisaties hebben even tijd nodig gehad om een juiste invulling hiervoor te vinden. Zij kwamen echter snel tot de ontdekking dat technologische mogelijkheden veel nieuwe kansen bieden. Door het toepassen van technologische mogelijkheden in combinatie met het gebruik maken van online tools (voor onder andere videoconferencing, planmatig werken en het delen van data en documentatie) is het uitstekend mogelijk om nog altijd op de meest efficiënte manier te werken maar dan vanaf een nieuwe (thuiswerk) plek. Voor veel organisaties ging letterlijk een wereld open.

Platform om technologische mogelijkheden te ontdekken

Om je te inspireren op welke manieren je het thuiswerken technologisch gezien het beste kunt invullen, is het een goede keuze om de website van Technika10 in de gaten te houden. Technika10 is een informatieve website voor en over de technologie sector in de breedste zin van het woord. Op dit platform worden regelmatig informatieve artikelen geplaatst over de nieuwste de nieuwste smartphones, tablets en andere gadgets. Daarnaast zijn er op dit platform diverse interessante artikelen te lezen hoe er op de meest praktische manier gebruik kan worden gemaakt van de technologische mogelijkheden. Technika10 is een zeer nuttig platform bij de overgang van het improviseren naar nieuw normaal als je vanuit huis events organiseert.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *