Youtube Generation

Videomarketing: 4 redenen om er nu mee te beginnen

Published On 18 februari 2015 | By Steven van Stavoren | Marketing, Online Marketing

Videomarketing is niet nieuw meer, denk maar aan alle toepassingen van YouTube en Vimeo. Er zijn dan ook een viertal goede redenen om videomarketing te gaan gebruiken voor je bedrijf. En als cadeau geven wij je ook nog een paar tips voor als je gelijk aan de slag wil! 

Uit onderzoek onder 3800 marketeers van Michael A. Stelzner (2012) is gebleken dat minstens 76% van de marketeers in de toekomst wil gaan investeren in videomarketing. Ondertussen, in 2015, vliegen de filmpjes ons om de oren, via onze computer of telefoon. Facebook start de video’s zelfs automatisch en ze trekken meer aandacht dan een foto.

Reden 1: past bij je merk of product

Video is geschikt voor elk merk, product of dienst en de drempel om het te gebruiken is dan ook heel laag. Je hoeft niet bang te zijn dat een filmpje te hip is. Je kan het filmpje aanpassen naar je eigen wens. Doordat je zelf kan presenteren, zet je de juiste sfeer neer die bij jouw bedrijf past. Je maakt het duidelijker voor de kijker dan wanneer hij een stuk tekst leest. Het geeft je bedrijf een gezicht en maakt het persoonlijk.

Reden 2: goed voor SEO

Vergeet ook niet dat YouTube van Google is. Dat wil zeggen dat als jij intensief gebruik maakt van YouTube op jouw website met eigen filmpjes, dat dit gunstig is voor je zoekresultaten. Je SEO gaat erop vooruit want Google zal je belonen omdat je gebruik maakt van YouTube.

Reden 3: makkelijk

Een marketingcampagne of een paar filmpjes in elkaar knallen? De filmpjes kunnen heel makkelijk in elkaar gezet worden, tenzij je een animatie gaat maken. Het enige wat je nodig hebt is een goede camera. Als je het filmpje laat maken, stijgen je kosten. Tegelijkertijd is het dan waarschijnlijk wel effectiever dan een simpeler, goedkoper ogend filmpje. De online kanalen zijn vrij en gratis te gebruiken om je filmpje daarop te vertonen. Je zou er zelfs geld mee kunnen verdienen als je filmpjes goed bekeken worden door advertenties in en rond je filmpje te vertonen. De vraag is alleen of je dat moet willen.

Reden 4: videomarketing helpt

Mensen zijn visueel ingestelde wezens en willen graag gevoed worden met plaatjes. 60% van de consumenten kijkt liever naar een video dan een lap tekst. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden: maak je video niet te lang en breng je boodschap duidelijk over.

Videomarketing tips

Voor degene die meteen aan de slag willen met videomarketing hebben we nog wat tips:

  • Wees kort en bondig
  • Laat je filmpje niet langer dan 01:30 minuten duren (50% is hierna afgehaakt)
  • Een professioneel filmpje met jou als persoon of animatie maakt het persoonlijker
  • Houd de achtergrond van je filmpje rustig, anders jaagt dit mensen weg
  • Maak gebruik van online kanalen voor je filmpje, dit kan gunstig zijn voor je SEO
  • Schrijf de tekst voor je video eerst uit, zodat er een goed en helder verhaal in zit
  • Houd met de keuzes voor muziek altijd rekening met de doelgroep en zorg dat de muziek niet afleidt van de boodschap maar ondersteunend is.

Dit artikel werd je aangeboden door Pixiocard, specialist in videokaarten. We leveren op maat gemaakt kaarten met een videoboodschap.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *