phone video

Videotrends voor 2015

Published On 29 januari 2015 | By Steven van Stavoren | Marketing, Online Marketing

Het gebruik van smartphones is enorm gegroeid in de afgelopen jaren. Iedereen om je heen bekijkt dagelijks video’s op zijn of haar mobiel. De smartphone is hiermee de nieuwe tv geworden. ‘s Morgens in de trein, tijdens de lunch of in de wachtkamer bij de dokter, overal zie je mensen mobiel video’s bekijken.  In 2015 zal deze trend zich voortzetten. Welke video trends kunnen we in 2015 verwachten? Onderstaand een overzicht.

Mobiel video kijken groeit explosief

De belangrijkste verandering voor mobiel gebruik is de video. Het kijken van video’s op Facebook via de mobiel is sinds 2012 gegroeid met 532%. Als we terugkijken kunnen we 2014 het jaar noemen van de echte opkomst van de video. Denk bijvoorbeeld aan de Ice Bucket Challenge. Mensen kunnen zich niet eens meer herinneren dat ze al deze video’s mobiel hebben bekeken. In 2015 zal deze trend zich doorzetten en zal video steeds vaker worden ingezet om de massa hoofdzakelijk mobiel te bereiken.

Video’s worden steeds persoonlijker

Het bekijken en maken van video’s wordt in 2015 veel persoonlijker. Je wordt steeds vaker enkel nog geconfronteerd met video’s die jij echt interessant vindt. Adverteerders zijn in staat om jou, door gebruik te maken van de informatie die zij over jou online verzamelen, enkel nog video’s voor te schotelen die echt jouw aandacht trekken. De technische ontwikkeling en vooruitgang van de mogelijkheden met video zijn enorm. Zo kunnen er inmiddels persoonlijke teksten in video’s worden opgenomen die enkel voor jou bestemd zijn.

video selfie

Bron: Jezebel

Iedereen is producent

Steeds meer mensen produceren, bewerken en distribueren met eigen hulpmiddelen zoals smartphones en goedkope of gratis software, zelf snel online video’s. Jong en oud is actief aan het produceren en deelt met harte lust bepaalde momenten in zijn of haar leven met zelfgemaakte video’s. Het nieuws wordt met de smartphone ter plaatse geproduceerd. Denk aan de verschrikkelijke beelden van de brute overval op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs.
De beelden die met een smartphone door directe omwonenden werden gemaakt bereikte vrijwel direct via het internet miljarden mensen wereldwijd. Daar was geen tv ploeg voor nodig.

Video platforms

Naast bekende videosites als YouTube en Vimeo komen er steeds meer andere mogelijkheden om online video’s op te slaan, te distribueren en te vermarkten. Het goed faciliteren van de enorme groei van video gebruik door dergelijke platforms zal er mede voor zorgen dat 2015 het jaar van de video wordt!

De video kaart

Naast het gebruik van online video zien we ook een groei ontstaan in het gebruik van inprint video door bedrijven en personen. Een video kaart die je bijvoorbeeld via de post krijgt met een videoboodschap erin: de Pixiocard. Een video kaart met een persoonlijke boodschap erin is een sterk en bovendien leuk communicatiemiddel om jouw boodschap goed over te brengen.

Ben je benieuwd naar de PixioCard en wil je eens een sample proberen? Vraag deze dan aan en ervaar zelf hoe verrassend de videokaart werkt.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *