Een website laten maken: waar moet je op letten?

Published On 17 december 2021 | By Steven van Stavoren | Online Marketing

Een website laten maken is voor de meeste ondernemers best een uitdaging. Ze zijn er immers niet dagelijks mee bezig. Anno 2021 mag een goede site niet ontbreken in jouw bedrijfsstrategie. Maar waar moet je op letten bij het maken van een website? In dit artikel lees je het antwoord!

Wat is een goede website?

Wat is nu écht een goede website? Dat is de hamvraag. We kunnen er kort maar krachtig over zijn. Het is een site die niet alleen goed functioneert, maar ook esthetisch aantrekkelijk is voor online gebruikers. Misschien ben je een ondernemer die graag een website laten maken wilt. Zorg ervoor dat de site afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf. Het maken van een site die visueel aantrekkelijk is, is van cruciaal belang voor het succes van een site.

Visueel georiënteerd

Aangezien we in het tijdperk van het internet leven, zijn mensen online zeer visueel georiënteerd geworden. Ze hebben geen details nodig om hen te vertellen wat ze moeten doen. Ze scannen gewoon naar beelden en tekst om te vertellen wat ze nodig hebben. Als na een website laten maken, het niet visueel aantrekkelijk is, is het reddeloos verloren.

Interactieve functies

Maar dat een site visueel aantrekkelijk moet zijn, betekent niet dat het voldoende is om alleen mooie afbeeldingen te gebruiken. Een website laten maken met interactieve functies zal al helemaal in het oog springen. Kies voor een bedrijf die daar in gespecialiseerd is, want het is zeer belangrijk. Het is prima om afbeeldingen te hebben, maar ze hoeven niet het middelpunt van de website te zijn. Interactieve functies geven mensen een optie om te weten waar een bedrijf over gaat. Het houdt gebruikers ook bezig, en de kans is groter dat ze terugkomen. Hoe meer kans ze hebben om terug te keren, hoe meer kans ze hebben om te converteren naar leads en/of sales.

Een website laten maken doe je niet in één dag

Kortom: hoewel afbeeldingen belangrijk zijn, is het niet essentieel dat een site volledig uit afbeeldingen bestaat. Het is ook beter om een paar op tekst gebaseerde functies te hebben dan helemaal geen. Maar zorg ook voor de juiste visuele functies om de op tekst gebaseerde functies aan te vullen hebben. Meestal gaat het om drie dingen: interactiviteit, relevantie en visuele aantrekkingskracht. Inmiddels is wel duidelijk: een website laten maken doe je niet in één dag. Er komt behoorlijk wat bij kijken, en daarom is het belangrijk om professionals in te schakelen.

Goede structuur

Website laten maken? Dan is het belangrijk dat de site een goede structuur heeft om het design en de teksten te ondersteunen. Idealiter zou een site een header moeten hebben die de titel van de site aankondigt, gevolgd door een startpagina van de site die gebruikers vertelt over de functies van de site. Vervolgens een navigatiebalk die gebruikers toegang geeft tot andere delen van de site die voor hen van belang kunnen zijn. Tenslotte een gedeelte dat gebruikers de gelegenheid geeft iets over zichzelf te vertellen, en een eindkapje dat een “neem contact met ons op” link bevat om gebruikers naar een “Gebruiksvoorwaarden” gedeelte te brengen, of andere juridische info.

Een website laten maken is complex

De structuur van een site moet de verschillende onderdelen van de site weerspiegelen, en het idee versterken dat jouw site meer is dan alleen een verzameling afbeeldingen. Een website laten maken is dus een lang proces. De site moet logisch zijn, de juiste navigatiemogelijkheden hebben, relevant zijn voor jouw onderwerp en er goed uitzien. Tegelijkertijd moet het informatief, boeiend en betrouwbaar zijn.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *