Tips voor het maken van een bedrijfsvideo

10 tips voor het maken van een bedrijfsvideo

Published On 25 november 2014 | By Steven van Stavoren | Marketing, Offline Marketing, Online Marketing

Om je als bedrijf op een originele manier te presenteren is het belangrijk dat je een bijzonder visitekaartje kunt afleveren. Met een bedrijfsvideo kun je je absoluut van andere bedrijven onderscheiden en potentiële klanten naar je toe trekken. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over wat je belangrijk vindt in een mooie en interessante bedrijfsvideo; een video die jebedrijf goed onder de aandacht brengt. Hier volgen wat tips.

1. Bedrijfsvideo met een boodschap

Voor het maken van een goede bedrijfsvideo is het belangrijk dat je allereerst bepaalt wat je met de video wilt bereiken. Wil je nieuwe potentiële klanten trekken of wil je je juist richten op het behoud van bestaande klanten? Daarnaast is het belangrijk dat je nadenkt over de manier waarop je jouw boodschap wilt overbrengen. Is de video bijvoorbeeld gericht op promotie van het bedrijf of heb je meer een informatief beeld voor ogen? Kortom, bedenk eerst goed wat voor boodschap je wilt brengen.

2. Voor het juiste publiek

Voor het maken van een goede bedrijfsvideo is het belangrijk dat je goed weet voor wie je de video opneemt. Het is belangrijk dat de doelgroep van de bedrijfsvideo aangesproken wordt door het filmpje en zich herkent in jouw verhaal.

3. Bedrijfsvideo getoond op de juiste plek

Wanneer je een bedrijfsvideo maakt is het goed om na te denken waar je deze video wilt tonen. Wil je het integreren op je website, tonen op een beurs of wil je gebruik maken van social media om de video onder de aandacht te brengen? Of wat denk je van een originele videokaart voorzien van je eigen bedrijfsvideo? Ook hier zijn weer een heleboel mogelijkheden en dus moet ook hier goed over nagedacht worden.

4. Bedrijfsvideo onderscheidt jou van anderen

Wanneer je kiest voor een bedrijfsvideo, onderscheidt je je van andere bedrijven. Dit is ook de boodschap die je over wilt brengen op de klant: jij wilt laten zien dat je bedrijf onderscheidend is ten opzichte van andere bedrijven die werken in dezelfde branche. Laat in de bedrijfsvideo ook goed zien waarom je zo onderscheidend bent.

5. Kort en krachtig

De bedrijfsvideo komt het beste over wanneer deze zo kort en krachtig mogelijk weergegeven wordt. Probeer de boodschap in een zo kort mogelijke tijd over te brengen. Begin gelijk met een pakkende opening om zo de kijker te blijven boeien. Houd de tekst luchtig en geef niet te veel informatie in een korte tijd. Te veel informatie zal de kijker niet aan je binden. Kies indien gewenst voor ondersteunde muziek om extra beleving aan de video toe te voegen.

6. Volledig gericht op de klant

Denk bij het maken van de bedrijfsvideo vanuit de klant. Zoek uit wat de klant interessant vindt aan je bedrijf en speel hierop in. Zorg dat de klant zich herkent in de bedrijfsfilm, alleen dan zal hij zich in je bedrijf interesseren.

7. Duidelijk en eenvoudig

Een bedrijfsvideo moet vooral eenvoudig en simpel zijn. Het heeft tenslotte maar één doel, namelijk de klant aan je bedrijf binden. En dit lukt nou eenmaal beter met een eenvoudige boodschap dan met een ingewikkeld bedrijfspraatje.

8. Bedrijfsvideo om te overtuigen

Een bedrijfsvideo heeft als doel om de klant te overtuigen. Om overtuigend over te komen is het belangrijk dat je overtuigd bent van je eigen kunnen en van datgene wat je te bieden hebt. Durf jezelf daarom te verkopen. Wees stellig in datgene wat je vertelt en laat met overtuiging zien wat jouw bedrijf onderscheidend maakt van andere bedrijven.

9. Houd het tijdloos

Een bedrijfsvideo neem je meestal niet op om eenmalig af te spelen. Zorg daarom dat het tijdloos is. Laat informatie die op korte termijn kan veranderen, zoals aanbiedingen, dan ook weg uit de bedrijfsvideo. Op deze manier kunt je de film langere tijd inzetten.

10. Bedrijfsvideo maakt herkenbaar

Een bedrijfsvideo spreekt aan wanneer de klant jouw bedrijf hierin herkent. Vooral wanneer de bedrijfsfilm ook via social media bekeken kan worden, is het van belang dat de klant je goed kan herkennen. Maak je bedrijf daarom herkenbaar door je bedrijfslogo goed zichtbaar in beeld te brengen en bijvoorbeeld te werken in je huisstijl.

We hopen dat deze tips je helpen een goede bedrijfsvideo te maken! Veel succes!

Dit artikel werd je aangeboden door Pixiocard, leverancier van videobrochures voor zakelijk en particulier gebruik.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *