strand evenement

Deze 4 zaken mogen niet ontbreken op jouw evenement

Published On 18 mei 2017 | By Steven van Stavoren | Events

Elk evenement kent een ander programma, maar er zijn een aantal zaken die op geen enkel evenement mogen ontbreken en de basis vormen voor een succesvol evenement. In dit artikel lees je meer over zaken die niet mogen ontbreken op jouw eerstvolgende evenement!

1. Catering

Heb je eenmaal een mooi programma staan, dan is de kans groot dat de bezoekers van jouw evenement wel enige tijd willen blijven hangen. Dat betekent wel dat zij op een gegeven moment behoefte krijgen aan eten en drinken. Om te voorkomen dat ze daarom maar jouw evenement verlaten, kun je hen natuurlijk ook gewoon trakteren op een barbecue catering voor in de zomer, of een normale buffetcatering voor bij minder mooi weer. Daarbij is het dan ook geen verkeerd idee om te zorgen voor een drankarrangement. Niets is lekkerder dan ontspannen met een biertje, wijntje of frisje.

2. Social Media

In de voorbereiding van je evenement mag het niet uiteraard niet ontbreken, maar ook tijdens het evenement is social media marketing de moeite waard om in te zetten. Zorg bijvoorbeeld voor een eigen hashtag die bezoekers kunnen gebruiken op Facebook, Instagram en Twitter. Hoe meer er over het evenement gesproken wordt op social media, hoe meer exposure er gecreëerd wordt. Door de originele hashtag kan je ook makkelijk terugvinden hoeveel en hoe er over het evenement gesproken wordt. Je zou hier ook een leuke winactie aan kunnen verbinden, waarbij de bezoekers gestimuleerd worden om over het evenement te praten op social media en hierdoor kans maken op een leuke prijs.

3. Fotograaf

Wat goed aansluit bij social media: foto’s! Laat een fotograaf rondlopen op je evenement die bezoekers fotografeert. Iedereen vindt het leuk om een foto van zichzelf en zijn of haar vrienden terug te zien. Daarnaast is de kans dan groot dat ze die weer zullen delen op social media.

4. Accessoires

Wie het kleine niet eert.. Accessoires kunnen je evenement net even afmaken. Denk aan gekleurde lichtjes, statafels en partytenten. Ten eerste ben je bij het gebruik van partytenten minder afhankelijk van het weer en de bijkomende temperatuur, maar verder creëer je ook de mogelijkheid voor je bezoekers om op een sfeervolle manier even bij te komen. Bijvoorbeeld met hun ijskoude drankje of hun warme maaltijd.

Als je er voor zorgt dat deze dingen niet ontbreken op jouw evenement, dan ben je al een heel eind op weg. Voeg daaraan toe het perfecte programma dat je hebt bedacht, en jouw dag van die van de bezoekers kan straks niet meer stuk!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

One Response to Deze 4 zaken mogen niet ontbreken op jouw evenement

  1. kato says:

    Interessant overzicht. En eens een moderne kijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *