Leren hoe je moet coderen

De toekomst: kinderen leren coderen!

Published On 10 maart 2020 | By Stage 2bfound | Marketing

Bedenken wat je later wil worden is altijd al een moeilijk iets geweest voor kinderen. Al vroeg wordt verwacht dat een leerling de juiste leerweg kiest, voor de juiste vakken gaat en uiteindelijk een interessante studie of opleiding gaat volgen. Om kinderen een idee te geven van de banen van de toekomst, biedt Lyceo een cursus programmeren aan voor jonge leerlingen. 

Tijdens de cursus leren ze op een leuke manier hoe je een game bouwt, en ontdekken ze een vak waar ook in de toekomst nog veel vraag naar zal zijn. Het vinden van een baan als programmeur na een goede opleiding zal dan ook relatief makkelijk zijn.

Programmeren, voor alle kinderen

Of de leerling later als programmeur wil werken of niet, een cursus leren programmeren is voor iedereen leuk. Het helpt de kinderen te begrijpen hoe de apps op hun telefoon en de websites die ze dagelijks bezoeken werken. Dit alles wordt natuurlijk op een leuke manier uitgelegd, waardoor het niet voelt of ze op school in de les zitten.

Met Office omgaan kunnen de meeste kinderen wel en daarom gaat deze cursus een stap verder. Tijdens de cursus leren programmeren maken de kinderen stap voor stap hun eigen game die ook echt werkt. Ze zien dus al snel het resultaat van de dingen die ze leren, en binnen enkele uren hebben ze de basis van het programmeren onder de knie. Wanneer ze klaar zijn met de cursus in Level 1 kunnen ze beginnen aan Level 2. Hier breiden ze de game uit, waardoor ze weer veel nieuwe dingen leren. 

Leren programmeren in de schoolvakantie

In plaats van tijdens de vakantie thuis te gamen, kunnen kinderen nu ook leren om zelf een game te bouwen. Lyceo organiseert cursussen van 3 dagen tijdens de schoolvakanties waarin de kinderen tussen de 10 en 18 jaar de basis van het programmeren leren, zodat ze hun eigen spelletjes kunnen bouwen. 

Ook is het mogelijk een cursus buiten de vakanties te volgen. Voor deze variant is er 8 weken lang les in het weekend voor Level 1 en Level 2 (middelbare school niveau). De jongste programmeurs uit groep 7 en 8 mogen op woensdagmiddag naar de les komen gedurende de 8 weken. 

Examentraining volgen bij Lyceo

Het examenjaar is zeker niet makkelijk, en brengt aardig wat zenuwen met zich mee. Om kinderen optimaal voor te bereiden op de examens biedt Lyceo examentraining aan. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat dit zeker effectief is, en dat leerlingen gemiddeld 0,9 punt hoger scoren tijdens hun eindexamen. 

In kleine groepen nemen de leerlingen de lesstof door met de begeleiders, waarna ze verschillende opdrachten doen om goed te oefenen. De sfeer tijdens de training is ontspannen en leerlingen worden niet onder druk gezet, waardoor ze vragen durven te stellen en fouten durven te maken. Deze eventuele fouten worden uitgebreid besproken zodat de leerling de lesstof beter gaat beheersen. Uiteindelijk is er een proefexamen dat drie uur duurt. Hierdoor oefenen de leerlingen niet alleen, maar zullen ze ook meer zelfvertrouwen krijgen voor het echte examen omdat ze weten wat ze kunnen verwachten.

Wil je opvallen met je bedrijf op een evenement voor kinderen? Op deze manier kan je je bedrijf onderscheidend maken. Heb je verder nog vragen of opmerkingen na aanleiding van dit artikel? Laat dan een berichtje hierachter en we helpen je graag verder.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *