kinderevenement

Zo organiseer je een kindvriendelijk evenement

Published On 5 april 2018 | By Steven van Stavoren | Events

Wanneer je een evenement wilt organiseren voor kinderen, moet je met diverse zaken rekening houden. Het organiseren van een kinderevenement is namelijk nog niet zo makkelijk, kinderen hebben veel energie en moeten dit kwijt kunnen. Wij vertellen je, in dit artikel, hoe je een kindvriendelijk evenement organiseert.

Doelgroep + uitnodigingen evenement

Bij het organiseren van een kindvriendelijk evenement moet je de doelgroep goed in kaart brengen. Daarbij moet je bedenken of het een evenement is voor alle leeftijden, speciaal voor kinderen of bijvoorbeeld voor kinderen vanaf 6 jaar tot 12 jaar. Wanneer je de doelgroep goed in kaart hebt gebracht kan je beginnen met brainstormen. Houd er wel rekening mee dat eventuele uitnodigingen zoals kaarten, flyers en dergelijke op tijd de deur uitgaan. Het is hierbij ook belangrijk dat je de doelgroep aanspreekt en de locatie, het tijdsbestek en soort evenement duidelijk omschrijft.

Soort evenement

Het soort evenement bepaal je aan de hand van veel brainstormen, een klein onderzoek over wat de doelgroep aanspreekt of door rekening te houden met het seizoen. Zo kan je de keuze laten vallen op een sportief evenement en een stormbaan huren waar de kinderen zich lekker mee kunnen uitleven. Je kunt ook kiezen voor een thema evenement, bijvoorbeeld een bepaalde film, een piraten thema of prinsen en prinsessen. Leef je uit: er zijn oneindig veel thema’s om uit te kiezen!

Activiteiten

Om de kinderen te vermaken kan je denken aan attractieverhuur in diverse soorten en maten. Zoals eerder benoemd kan er een stormbaan worden gehuurd, maar denk ook aan het huren van springkussens, levensgrote spellen, potjes voetbal en dergelijke. Ook een interactieve speurtocht, quiz of toneelstuk zijn leuke activiteiten om kinderen te vermaken en ze lekker bezig te houden. Er zijn verschillende manieren om op te vallen met een kinderevenement. Zorg in ieder geval dat het leuk gedecoreerd is, de datum en tijdstip voor de meeste kinderen haalbaar is, en dat er genoeg activiteiten beschikbaar zijn om de kinderen het naar hun zin te maken.

Locatie en datum

De grootte van het evenement, de tijd van het jaar en het budget bepalen onder andere de keus voor de locatie. Uiteraard moeten alle buitenevenementen met de desbetreffende gemeente worden besproken en moet er een akkoord tot toestemming komen. Bij een evenement dat binnen plaatsvindt is een geschikte locatie cruciaal, waarbij diverse faciliteiten aanwezig zijn. Voor beide is de bereikbaarheid van groot belang omdat kinderen niet zelfstandig kunnen reizen. Het vervoer naar de locatie komt dus op de ouders neer, zowel met een auto of het openbaar vervoer. Het is vanzelfsprekend dat een binnenevenement tijdens vrijwel alle seizoenen plaats kan vinden, een buitenevenement behoeft droog/warm weer of diverse maatregelen. Denk hierbij aan partytenten en andere vormen van overkappingen om te allen tijde droog te kunnen staan.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  3/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *