bruiloft uitnodiging

3 inspirerende voorbeelden van bruiloft uitnodigingen

Published On 5 april 2018 | By Steven van Stavoren | Events

Wanneer je ten huwelijk bent gevraagd, wil je het liefst direct beginnen met alle voorbereidingen. Zoals het uitzoeken van de trouwkleding, het uitkiezen van je trouwlocatie en trouwauto,  en natuurlijk ook het bedenken van de trouwkaart. Er komt een hoop bij kijken, maar gelukkig zijn er op internet genoeg trouwerij-checklists te vinden om ervoor te zorgen dat je niets vergeet. Misschien heb je hier allemaal al wel zelf over nagedacht, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. In dit artikel geven we inspirerende voorbeelden van uitnodigingen die je naar je bruiloftsgasten kunt sturen, om je alvast een beetje op weg te helpen.

Prikkel de zintuigen met je uitnodiging!

Als mens hebben we verschillende zintuigen die geprikkeld kunnen worden. Het ruiken van iets lekkers kan een bepaalde herinnering oproepen, bijvoorbeeld een geurkaars die je doet denken aan een gezellige winteravond met je vriend(in). Is het geen leuke manier om met je trouwuitnodiging in te spelen op de verschillende zintuigen? Wij geven een aantal inspirerende tips!

1. Plaats echte bloemen op de voorkant

Plaats een klein bosje echte bloemetjes op de voorkant van de uitnodiging. Het ziet er hartstikke feestelijk uit! Afhankelijk van het seizoen waarin je trouwt, kun je de bloemetjes uitkiezen: een tulp, een takje rozemarijn of een lenteboeketje. Het is wellicht extra leuk om de bloemen te laten matchen met de kleuren van het trouwboeket of de bloemen die als versiering tijdens de bruiloft dienen. Zo is alles met elkaar verbonden en is het een mooi geheel. Je kunt er ook voor kiezen om de kaart te laten bezorgen met een roos eraan. Een roos staat vaak gelijk aan het onderwerp ‘liefde’ en dit past natuurlijk hartstikke goed bij een trouwerij.

2. Maak gebruik van lekkere parfum

Vaak worden herinneringen gekoppeld aan de geur die er op dat moment heerst. Is het niet leuk als mensen de envelop met de uitnodiging erin openmaken en er een heerlijke geur op hen afkomt? Dit kun je bewerkstelligen door een paar spuitjes parfum op de kaart te spuiten. Kies bijvoorbeeld voor de parfum die de bruid op de bruiloft zal dragen of voor een geur die ook in kaarsen wordt gebruikt, zoals vanille.

3. Maak een fotocollage

Een ander belangrijk zintuig is zicht: het waarnemen van beelden. Een originele manier om hierop in te spelen met de uitnodiging, is door gebruik te maken van foto’s.  Het geeft de trouwkaart direct een persoonlijk tintje en mensen weten gelijk wie de gelukkigen zijn. Je kunt ervoor kiezen om één grote foto op de voorkant van de kaart te doen, of  een aantal kleinere foto’s aan de binnenkant van de kaart. Als bruidspaar heb je dan ook gelijk een goede reden om een romantische fotoshoot te doen voorafgaand aan het versturen van de  uitnodiging.

Hopelijk helpt dit artikel je op weg in het kiezen van je bruiloftsuitnodiging. Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden in de keuze van een uitnodiging. In een eerder artikel hebben we het al eens gehad over originele uitnodigingen voor een feestje van je bedrijf, ook daar staan leuke ideeën die je wellicht kunt gebruiken ter inspiratie. Waar kies jij voor?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *