4 tips voor videocontent op social media in 2018

Published On 27 maart 2018 | By Steven van Stavoren | Marketing, Online Marketing

Sommige ondernemers worstelen nog met social media. Wekelijks zie ik vele vragen van ondernemers voorbij komen. Afgelopen week was ik een vraag tegenkomen in mijn mailbox waarvan ik dacht; hier kan ik direct een mooie blog van maken.

 Een ondernemer uit het Noorden van het land vroeg zich af, wat voor soort content kan ik plaatsen op social media. Hij gaf aan dat zijn inspiratie niet verder kwam dan het plaatsen van enkele verkoopgerichte berichten.

Hieronder heb ik 4 creatieve ideeën gezet voor videocontent op social media. Dit kan je natuurlijk verwerken in je marketingplan of actieplan. Het verspreiden van waardevolle video’s kan namelijk een belangrijke marketingstrategie zijn voor een bedrijf.

1. Zet een blog om in een video

Video creëert meer betrokkenheid op social media dan een afbeelding. Anno 2018 is videocontent belangrijk in je marketingstrategie. Dit geldt ook voor social media. Wanneer jij op je website regelmatig blogs publiceert, is dit een mooie kans om dit om te zetten in een video.

Deze video kan jij vervolgens gemakkelijk delen op je social media kanalen. Wanneer je in een blog 4 redenen noemt waarom content belangrijk is, kan je dit natuurlijk ook verwerken in een video.

2. Maak een video met tips

Elk bedrijf kan zijn doelgroep wel een aantal tips geven. Deze tips worden vaak mondeling gegeven aan de afnemer of verwerkt in een blog. Het is een mooie kans om eens een aantal tips openbaar te maken via een video. Jouw video kan voor de buitenwereld erg waardevol zijn, waardoor het wel eens veel gedeeld kan gaan worden.

In jouw marketingplan moet je rekening houden dat je niet alleen maar ‘verkoopt’, maar dat je ook waardevolle content kunt delen met de buitenwereld. Hierdoor kunnen zij jou zien als een expert. Maak om deze reden eens een video met een paar exclusieve tips.

3. Interview een klant

Wat is er nou mooier en krachtiger dan een tevreden klant in beeld te brengen. Hierdoor krijgt een potentiele klant direct vertrouwen in jouw product of dienst. Het interview van een klant hoeft natuurlijk niet lang te zijn. Je kan hem een aantal vragen voorleggen. Je kan bijvoorbeeld de onderstaande vragen stellen:

  • Welk probleem heeft mijn product/dienst bij jou opgelost?
  • In welke situaties heb je gebruik gemaakt van mijn product/dienst?
  • Zou jij het product/dienst aanbevelen?

4.  Beantwoord een veel gestelde vraag in een video

Waarschijnlijk krijg jij regelmatig vragen van afnemers. Sommige vragen komen wekelijks terug. Het is belangrijk dat je deze vragen beantwoord op je website. Het is nog mooier om hier een video te maken, waarin je antwoord geeft op een veel gestelde vraag. Dit kan je wekelijks herhalen, waarbij je elke week een nieuwe vraag beantwoord. Het voordeel is dat je hier jouw kennis en ervaring kan delen met de doelgroep. Mocht je een nieuw bedrijf zijn gestart, waarbij je nog geen vragen krijgt van de doelgroep is dat geen ramp!

Zoek op Google naar relevante forums voor jouw branche. Hierin worden regelmatig vragen gesteld door jouw doelgroep. Je kan deze vragen natuurlijk gebruiken als input voor jouw video en marketingstrategie.

Tot slot kan je je ook verdiepen in social media marketing. Zo is het platform TikTok heel geschikt om onder de aandacht te komen van je doelgroep. TikTok is namelijk erg interactief ingesteld, waarbij je jouw doelgroep ook nog eens kunt triggeren met verschillende challenges!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *