evenement voor kinderen

Toernooi organiseren voor kinderen? 3 dingen waar je aan moet denken

Published On 3 augustus 2018 | By Steven van Stavoren | Events

Zijn jouw kinderen lid van een sportclub waar jij een toernooi voor organiseert? Wil je alle buurkinderen een leuke dag bezorgen? Of zet je je als actieve ouder in voor een sporttoernooi voor de hele school? Dan staat je een interessante klus te wachten. Als je aan deze drie dingen denkt, weet je zeker dat het een geslaagde happening wordt.

1.      Hou de agenda in het oog

Voor kinderen van vijf jaar organiseer je iets anders dan voor kinderen van twaalf jaar. Zorg dat je vooraf goed op de hoogte bent van de doelgroep waar je voor aan de slag gaat, zodat je activiteiten kunt bedenken die bij hen en hun dagelijkse activiteiten passen. Ga je straatvoetbal organiseren met de buurt, doe dat dan alleen als je zeker weet dat de kinderen zelf geen competitiedag hebben. Je komt er snel genoeg achter wat bij de doelgroep en hun agenda past, door het hen zelf te vragen. Of informeer eens bij andere ouders in je omgeving. Dikke kans dat je genoeg ideeën op zult doen uit de input van anderen.

2.      Zorg dat iedereen het naar z’n zin heeft

Het is eenvoudig om een toernooi te organiseren, maar het is dan wel belangrijk dat iedereen aansluiting heeft. Misschien is er een kind dat deelneemt dat een beetje dromerig is, terwijl de rest van de groep juist niet kan wachten om te starten. Geef zo’n dromertje dan een eigen taak waarmee hij toch binnen de groep past. Bijvoorbeeld het verzinnen van een verhaal dat de andere kinderen vertellen in een dans. Bang dat er iemand buiten de boot valt? Neem hem of haar dan onder je hoede als coach of begeleider zodat uiteindelijk iedereen een actieve dag heeft.

3.      Hou het kindvriendelijk

Een toernooi organiseren voor kinderen heeft wel wat meer voeten in de aarde dan een evenement voor volwassenen. Als je een kindvriendelijk evenement organiseert moet je rekening houden met de vaardigheden van de kinderen en je moet zorgen voor voldoende afwisseling. Kinderen hebben nog niet de concentratiespanne van volwassenen en dat hoeft ook niet. Hou het kindvriendelijk door verschillende activiteiten naast elkaar te zetten. Eerst stevig nadenken tijdens een schaakwedstrijd en dan trampolinespringen op een trampoline op poten, om maar een voorbeeld te geven. En een beetje competitie mag best, je organiseert immers een echt toernooi, maar zorg dat alles wel vriendelijk verloopt. Uiteindelijk wil je dat alle kinderen enthousiast naar huis gaan en een verliezersgevoel past daar niet bij.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  4/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *