offline marketing

Waarom offline marketing nog steeds essentieel is

Published On 12 augustus 2018 | By Jesse Rietbergen | Marketing, Offline Marketing

Tegenwoordig is digitale media bijna niet meer weg te denken uit de marketingwereld. De waarde van offline marketing moet echter niet worden onderschat. Deze kan namelijk nog steeds van onschatbare waarde zijn voor een onderneming. Het brengt veel voordelen met zich mee die je misschien met digitale media niet zou kunnen bereiken. Wij informeren je graag hoe je als bedrijf op een nuttige manier gebruik kunt maken van offline marketing.

Trek de aandacht met een vlaggenmast

Een vlaggenmast is een mooie vorm van offline marketing. Het zorgt er namelijk voor dat je herkenbaar en zichtbaar bent voor bestaande en potentiele klanten. Daarnaast zorgt een vlaggenmast er ook nog eens voor dat je een professionele uitstraling krijgt als bedrijf. Er zijn diverse soorten vlaggenmasten. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een verlichte vlaggenmast te nemen, op deze manier ben je ook in het donker goed zichtbaar als bedrijf. Zorg er wel voor dat de vlaggenmast van goede kwaliteit is. Je wil niet dat je na een jaar weer een nieuwe vlaggenmast moet kopen.

Organiseer een open dag of event

Door het houden van een open dag of event, is het mogelijk om veel aandacht te trekken naar je bedrijf. Organiseer een ludieke event of open dag die ervoor zorgt dat mensen benieuwd zijn naar jouw bedrijf en dus het besluit nemen om langs te komen. Het organiseren van een event of open dag kost veel tijd, maar het zal je ook zeker veel opleveren. Kies wel een open dag of event dat goed past bij jouw doelgroep. Daarnaast is het ook handig om een event te houden in de buurt van waar de doelgroep zich bevind. Als jij weet dat jouw doelgroep vooral gevestigd is in Zuid-Holland, is het niet handig om een event te organiseren in Groningen.

Sampling

Sta je als bedrijf voor een bepaalde product? Dan werkt sampling nog steeds erg goed. Laat potentiële klanten op deze manier kennis maken met de producten van je bedrijf. Dit kunt je als bedrijf gemakkelijk regelen. Ga samplen op een locatie die iets te maken heeft met je bedrijf. Heb jij als bedrijf een geweldig drankje? Ga dan samplen in een park waar mensen altijd wel zin hebben in iets fris of tijdens een concert of beurs.

Zoals je kunt lezen is offline marketing voor veel bedrijven nog steeds essentieel. Ga als bedrijf na welke methoden handig zijn voor jouw bedrijf zodat het een groot succes kan worden.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *