evenement speciaal voor kinderen waarvoor je attracties kunt huren

Zo val je op tijdens een evenement voor kinderen

Published On 14 juli 2017 | By Steven van Stavoren | Events

Zijn kinderen voor jouw organisatie de doelgroep maar vindt je het lastig om ze te bereiken? Het organiseren van een evenement of aanwezig zijn op een beurs kan dan een goede oplossing zijn. Maar vervolgens zal je de aandacht van je bezoekers vast moeten zien te houden. Met name bij kinderen is dit een belangrijk gegeven aangezien zij snel verveeld zullen raken en hun interesse zullen verliezen. Gelukkig zijn er best wat mogelijkheden om aanwezigheid op een evenement voor kinderen extra onderscheidend te maken en ervoor te zorgen dat jij hoe dan ook opvalt!

Mascotte

Of je nu op een beurs de aandacht moet trekken van kinderen en hun ouders of dat je bijvoorbeeld een leuke sportdag voor kinderen moet organiseren, je zult een manier moeten vinden om jouw jonge bezoekers te vermaken of te verwonderen. Een doorgaans zeer geschikte manier om dit te doen is met behulp van een mascotte! Kinderen en hun aandacht zijn namelijk nu eenmaal snel gegrepen door mascottes in bijzondere pakken! Behalve dat een mascotte kinderen kan vermaken koppel je ook direct een identiteit aan bijvoorbeeld jouw organisatie of vereniging! Zo heeft een mascotte dus dubbel effect!

Huur iets leuks!

Een andere manier om de aandacht te trekken van kinderen is met behulp van attractieverhuur! Speel- en luchtkussens zijn er vaak in veel verschillende thema’s waardoor je haast altijd wel iets kunt vinden dat past bij jouw thema van de dag. Zo kun je kinderen op een actieve en originele manier vermaken en weet je zeker dat je opvalt ten opzichte van concurrentie!

Goodies

Ook kun je de aandacht van kinderen vaak goed trekken met het uitdelen van goodies. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld een frisbee, een lekker hapje of een stressbal. Je bent hier uiteraard helemaal vrij in. Het belangrijkste is dat de kinderen (en de ouders) een herinnering aan je bewaren wanneer ze de goodie thuis tevoorschijn halen. Het is daarom ook geen slecht idee om bijvoorbeeld de naam van de organisatie of een logo op de goodies te laten drukken!

 Ouders

Niet alleen voor de kinderen moet je opvallen tijdens een evenement! Ook de ouders spelen natuurlijk een maar al te belangrijke rol! Trek daarom de aandacht van de ouders en de kinderen zullen snel volgen! Biedt ze een kopje koffie aan of wees creatief en trek op een andere manier hun aandacht!

Ook in de aankleding kun je flink wat aandacht trekken. Zorg daarom dat je bovenstaande zaken goed combineert om een optimaal rendement te behalen! Wanneer je goed opvalt tijdens een evenement heb je namelijk de kans om jouw boodschap over te brengen op je doelgroep!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  4/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

3 Responses to Zo val je op tijdens een evenement voor kinderen

  1. Saskia de Mol says:

    Bedankt voor de goede tips! Goed geschreven ook 🙂

  2. Hugo says:

    Dit zijn inderdaad allemaal erg leuke dingen. Wij gaan binnenkort een kinder event organiseren dus ik ben nu volop bezig met ideeën verzamelen! Dankjewel!

  3. Lauren de Bruijn says:

    Leuk tips! We gaan binnenkort een kinder event organiseren dus ik ben nu volop bezig met ideeën verzamelen. Je idee met attractieverhuur spreekt me aan! Ik moet nog een geluidsapparatuur huren om muziek te spelen, en dan is bijna alles klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *