duurzame evenementen

Een goede ontwikkeling: steeds meer evenementen worden duurzaam

Published On 24 juni 2019 | By Steven van Stavoren | Events

Duurzaamheid sijpelt steeds verder door in onze levens en dat is een goede zaak. Was het een jaar of tien geleden nog vrij zeldzaam om in je woonwijk zonnepanelen op het dak te zien; inmiddels vind je deze in bijna elke straat wel met regelmaat en worden er zelfs complete nieuwe woonwijken gebouwd waar de panelen al standaard meegeleverd worden. Op die manier ontstaan er groene wijken. Dat is maar goed ook, want er moet echt iets gaan gebeuren. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor consumenten, maar ook voor het bedrijfsleven. Hoe zit dat met evenementen? Ook hier is een goede ontwikkeling te zien, want evenementen worden steeds groener en duurzamer.

De ontwikkeling is duidelijk zichtbaar

Het is niet moeilijk om te zien dat evenementen steeds groener en duurzamer worden. Allereerst zie je dit door een blik te werpen op het aantal evenementen dat in het teken staat van duurzaamheid. Dit aantal is sterk groeiende. Zo draait het Amsterdamse Open Air Festival sinds een aantal jaar geheel op groene energie en organiseert de stad Groningen het Blue Skies duurzaamheidsfestival. Ook zijn er reizende festivals die van stad naar stad en zelfs van land naar land gaan om duurzaamheid te promoten.

Als bezoeker van zo’n festival merk je lang niet altijd iets van het groene karakter. Dat is beslist geen nadeel: als bezoeker wil je eigenlijk helemaal niets merken van duurzame maatregelen: je wilt gewoon lekker kunnen genieten en dansen. Meer en meer festivals bewijzen dat duurzaamheid helemaal niet ten koste gaat van de beleving. Sterker nog: wanneer mensen bewust worden van de duurzaamheid, zal hun beleving alleen maar verbeteren omdat zij ervaren dat comfort en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

De groene ontwikkeling op evenementen komt niet alleen tot uiting in de onzichtbare factoren, maar juist ook in de invulling van events. Iedereen is inmiddels bekend met de “power stations” waar bijvoorbeeld op festivals bezoekers terecht kunnen om hun mobiele telefoons op te laden. Waar dit gedaan wordt met groene stroom, wordt hier vaak aandacht aan besteed en is duurzaamheid goed zichtbaar.

Ook op het gebied van eten en drinken is er steeds meer bewustwording, zowel bij de bezoeker als bij de organisatie of exploitant. De roep om duurzaamheid heeft ertoe geleid dat biologische producten en vegan opties niet langer een zeldzaamheid zijn. Ze zijn gemeengoed geworden.

Is jouw energie al duurzaam?

Maak jij al gebruik van duurzame energie? Thuis, op kantoor of bij het organiseren van een evenement? Zo niet: het vergelijken van energie is dan een nuttige optie. Je kunt aanbieders namelijk niet alleen vergelijken qua prijs, maar ook selecteren op duurzaamheid. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Wie goed zoekt, zal ervaren dat duurzame energie helemaal niet “moeilijk” is en dat je duurzaamheid ook niet in de prijs terugziet. Online vind je tal van websites voor het vergelijken van energie.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *