Organiseren nieuwjaars barbecue

Een nieuwjaars-BBQ organiseren? Bekijk deze 3 tips

Published On 26 januari 2020 | By Bobby van Dijk | Events

Je hoeft echt niet te wachten tot de zomer om een gezellig barbecue feestje te organiseren. Het nieuwe jaar ga je goed in met een nieuwjaars-BBQ. Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt voor een geslaagde nieuwjaars-BBQ. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om er een leuke avond van te maken.

Nieuwjaars-BBQ tip 1: houd rekening met de weersomstandigheden

Tijdens de Nederlandse winter kan het alle kanten op met het weer. Wees dus voorbereid op kou, regen of zelfs sneeuw en huur een stevige partytent. Je gasten staan comfortabel in de partytent die je bijvoorbeeld voorziet van een heater. Huur ook een kleinere open partytent zodat je de barbecue drooghoudt. Zet de barbecue niet in dezelfde partytent te als je gasten, je krijgt vaak te maken met rookontwikkeling. Bij een elektrische barbecue is dit wel een stuk minder dan wanneer je gaat barbecueën op kolen. Je kunt grote partytenten huren op veel verschillende locaties in Nederland. Zo kun je een partytent huren in Nijmegen, een partytent huren in Breda of in en rondom de randstad.

Nieuwjaars-BBQ tip 2: aankleding

Vervolgens maak je het gezellig in de partytent met de juiste aankleding. Denk hierbij aan windlichten of leuke LED-verlichting, zoals een slinger met lampjes. Ook kun je een thema kiezen voor jouw nieuwjaars-BBQ, zoals Winterwonderland. Regel ook entertainment voor jouw winterse barbecue! Leg dekentjes en kussens neer voor als het fris is en leg een aantal grote loungekussens neer waar mensen comfortabel in kunnen zitten. Versier de statafels met mooie tafelkleden in verschillende blauwe tinten en laat het servies matchen met het thema. Bespaar jezelf een hoop afwas en kies voor wegwerpservies van palmblad of suikerriet. Dit materiaal is biologisch afbreekbaar en heeft daardoor een kleinere impact op het milieu.

Nieuwjaars-BBQ tip 3: zorg voor warme drankjes

Als het buiten koud is, is het fijn om op te warmen met een lekker warm drankje. Glühwein is altijd een hit bij de volwassenen terwijl je voor de kinderen lekkere warme chocolademelk of warme melk serveert. Verwarm de drankjes van te voren en giet deze in een paar thermosflessen zodat je niet heel de tijd naar binnen hoeft. Zorg daarnaast ook voor bier, wijn en wat fris zodat iedereen kan drinken waar hij of zij zin in heeft. Als je zowel vlees als vis klaar gaat maken op de barbecue is het altijd een goed idee om zowel witte wijn als rode wijn te serveren. Het dessert hoeft niet perse van de barbecue te komen maar kun je ook van tevoren al in de oven zetten. Wat dacht je van een lekkere soufflé of warme apple crumble?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *