zaal afhuren voor bedrijfsfeest

Een zaal afhuren voor een bedrijfsfeest: 4 aandachtspunten om aan te denken

Published On 19 november 2021 | By Demi van Wijk | Events

Als je op zoek bent naar een feestzaal voor jouw bedrijfsfeest zijn er een aantal praktische zaken om aan te denken. Vaak gaat het namelijk om een feest voor een grote groep genodigden. Wij hebben de 4 belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij gezet, zodat jij gegarandeerd een zaal vindt die past bij jouw gezelschap.

Houd rekening met de capaciteit van de feestzaal

Niet elke feestzaal heeft evenveel capaciteit. Wet- en regelgeving schrijft voor dat er een bepaald aantal mensen in een zaal mogen. Dit heeft te maken met de veiligheid. Met het oog op de coronamaatregelen is het ook verstandig om de capaciteit te controleren. Het is dus belangrijk om van tevoren te weten hoeveel mensen er komen door ze te laten reageren op de uitnodiging. Zo voorkom je dat er opeens meer mensen aanwezig zijn dan er in de zaal mogen. Ook voorkom je dat je te veel betaalt voor een ruimte die maar voor een klein gedeelte benut wordt. Dit ziet er ook niet zo gezellig uit.

Bedenk waar je het bedrijfsfeest wilt vieren

Ga je voor een feestzaal die goed te bereiken is met het openbaar vervoer of heb je een ruimte nodig met genoeg parkeerruimte? Kies je voor midden in de stad of meer landelijk gelegen? Om het je gasten zo aangenaam mogelijk te maken, is het handig als de feestlocatie goed bereikbaar is. Je kunt er ook aan denken om een bus te huren, die jouw gasten bijvoorbeeld vanaf kantoor naar de feestlocatie vervoert.

Hoeveel wil je uitgeven?

Hoeveel een feestzaal kost, hangt onder andere af van de capaciteit, de locatie en de catering. De prijzen kunnen hierdoor erg variëren. Wat is het budget voor jouw bedrijfsfeest? En met welke bijkomende kosten dien je rekening te houden? Zo kan het zijn dat je extra moet betalen voor de schoonmaak van de zaal en voor de hapjes, drankjes of eventueel zelfs een hele maaltijd. Een bedrijfsfeest kan ook een goede gelegenheid zijn om je waardering voor je medewerkers te tonen met bijvoorbeeld een relatiegeschenk. Het kan dus prettig zijn ruimte te houden binnen je budget.

Laat ruimte over binnen je budget

Ten slotte raden we je aan om vooraf te bedenken of je eventuele extra diensten af wilt nemen. Wil je bijvoorbeeld de zaal laten versieren of ben je van plan om feestartikelen te kopen en dit zelf te doen? Niet iedere zaalverhuurder zal dit overigens aanbieden. Maak een lijstje met alle extra diensten die je af zou willen nemen. Maak vervolgens vooraf je wensen kenbaar bij de verhuurder zodat je passende offertes ontvangt die je met elkaar kunt vergelijken.

Je bedrijfsfeest plannen is ontzettend leuk, maar het is wel handig om rekening te houden met de capaciteit van de feestzaal, de locatie, je budget en extra uitgaven. We wensen je vast veel plezier met het plannen van jouw bedrijfsfeest!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *