Nuttig relatiegeschenk

4 ideeën voor een bijzonder relatiegeschenk

Published On 13 november 2014 | By Steven van Stavoren | Marketing, Offline Marketing

Met een relatiegeschenk wilt je jouw waardering uitspreken voor een trouwe klant en jullie band nog verder verstevigen. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over een mooi, bijzonder relatiegeschenk dat een binding heeft met je bedrijf. Wij bieden je wat inspiratie!

1. Relatiegeschenk met herinneringswaarde

Voor jou als opdrachtgever is het belangrijk dat je een relatiegeschenk kiest dat past bij je bedrijf. Op die manier kunnen klanten zich jouw bedrijf beter herinneren en is de herinneringswaarde groter. Een Turks restaurant kan bijvoorbeeld kiezen voor een dagje Turkse sauna en een bouwbedrijf voor een design rolmaat met een waterpas erin verwerkt.

2. Persoonlijk relatiegeschenk

Een cadeau of geschenk maakt eigenlijk vooral indruk door de tijd en moeite die je erin hebt gestoken. Een klant voelt zich dan gezien en gewaardeerd.

Om een relatiegeschenk persoonlijker te maken, is het mogelijk om producten als een pen, usb-stick of agenda te laten bedrukken met een persoonlijke tekst. Dat kan het motto van je bedrijf zijn, maar ook een persoonlijke boodschap aan de klant. Bijvoorbeeld een professioneel dartbord met de tekst “right on target” of een canvas kampeerstoel met “nu even niet”.

3. Bruikbaar relatiegeschenk

Een effectief relatiegeschenk is ook iets dat bewaard kan worden. Dat zijn praktische dingen, zoals een rekenmachine, of de al eerder genoemde agenda en usb-stick. Het voordeel is dat dit type relatiegeschenk niet duur hoeft te zijn.

4. Lekker gek

Is het je nog niet gek genoeg? Het kan nog gekker, origineler en ludieker. Wat dacht je van een ‘digicadeautje’, een grappige cartoon waarin je de klant laat weten dat er een relatiegeschenk aan komt. Of, als je het groot, groter, grootst wilt: een helikoptervlucht met de boodschap “wij bewaren het overzicht”. Lachende gezichten gegarandeerd!

Nog meer ideeën

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van relatiegeschenken? Kijk dan eens op verder op deze site rond, waar je onder andere het artikel vindt met 10 originele relatiegeschenken voor de B2B-branche. Verder op internet vind je diverse aanbieders van relatiegeschenken waar je ideeën op kunt doen. Via de zoekfunctie kun je makkelijk filteren op producten binnen je budget of artikelen die je interesseren.

Ook kunt je originele ideeën opdoen door op Pinterest te zoeken naar originele relatiegeschenken. Hier vind je beelden van over de hele wereld, dus er is inspiratie genoeg!

Dit artikel werd je aangeboden door Premiumgids, de webshop met meer dan 75.000 relatiegeschenken.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *