relatiegeschenken in de herfst

7 relatiegeschenk ideeën voor de herfst

Published On 15 oktober 2015 | By Steven van Stavoren | Marketing

Het is herfst, de temperaturen dalen en de zon maakt plaats voor wind en regen. Dit seizoen is het ideale moment om een relatiegeschenk te geven aan je klantenkring. Relatiegeschenken hebben vaak een lange levensduur. Je merk krijgt op deze manier op een relatief goedkope en effectieve manier veel aandacht. Het zorgt er ook voor dat bestaande relaties met klanten worden verstevigd. Het is raadzaam om een relatiegeschenk te nemen dat goed past bij het seizoen. Op deze manier zal jouw merk veel tevoorschijn komen. Dit levert extra aandacht en misschien wel nieuwe klanten op. In dit artikel zetten enkele relatiegeschenk ideeën voor de herfst voor je op een rijtje.

1. Paraplu

Een paraplu is een voorwerp dat altijd van pas komt in de herfst. Klanten gooien paraplu’s nooit weg. Ze leggen hem vaak in de auto of geven hem aan iemand mee als het onverwachts regent. Je hebt ze in allerlei maten en vormen. De lange paraplu, de opvouwbare paraplu maar ook een speciale duo paraplu. Op de paraplu kun je je boodschap of merk laten bedrukken. Omdat de paraplu altijd gebruikt wordt in het openbaar is jouw merknaam zichtbaar voor veel mensen!

2. Poncho of regenjassen

Regenkleding wordt altijd veel gebruikt in de herfst. Een poncho of regenjas komt altijd van pas, dus zullen klanten hier ongetwijfeld blij mee zijn. Ze zijn klein en makkelijk mee te nemen onderweg.

3. Weerstation

In de herfst kan het weer nogal wisselvallig zijn. Een bijzonder en zeer functioneel relatiegeschenk kan een weerstation zijn. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Het fijne aan een weerstation is dat hij vaak wordt neergezet op een plek waar hij goed zichtbaar is. Daarnaast is het een relatiegeschenk dat niet vaak voorkomt. Grote kans dat het onderwerp van gesprek wordt en jouw bedrijf wordt genoemd.

4. Wijnopener

De donkere en koude dagen beginnen in de herfst. Mensen willen graag thuis op de bank een wijntje drinken als het buiten koud en vies is. Een wijnopener als relatiegeschenk komt dan ook goed van pas! Jouw geschenk zal tevoorschijn komen tijdens een gezellige, knusse en leuke sfeer. Dit is een goede associatie voor jouw bedrijf.

5. Bodywarmer

In de herfst weten mensen nooit goed wat ze moeten aantrekken. Het weer is zó wisselvallig. Een winterjas aan of toch de zomerjas? Een bodywarmer komt dan zeker van pas. Het houdt precies de juiste delen warm. Het logo of de boodschap van jouw bedrijf kan op de voorkant en op de achterkant. Op deze manier krijgt je merk veel exposure.

6. Sjaals en mutsen

Hoofd en nekwarmers zijn een prima relatiegeschenk. Ze worden vaak lang bewaard en veel gebruikt. De klanten zullen je merk regelmatig op zich dragen wat een vertrouwd gevoel geeft.

7. Lippenbalsem

Lippenbalsem is een product dat mensen vaak vergeten te kopen of kwijtraken. Een lippenbalsem als relatiegeschenk is een goed geschenk voor in de herfst. Door de veranderingen in het weer krijgen mensen vaker droge lippen. Deze zal dus ook vaak gebruikt worden en dus wordt je merknaam vaak weer zichtbaar.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *