Videomarketing

De 5 beste video’s over videomarketing

Published On 6 januari 2015 | By Steven van Stavoren | Marketing, Online Marketing

Video neemt tegenwoordig een belangrijke plaats in binnen online marketing. Niet voor niets duiken steeds meer bedrijven in de tak videomarketing en laten ze animatievideo’s maken. Maar waarom is videomarketing zo ‘hot’ en wat zijn de voordelen ervan? Wij zetten de 5 beste video’s voor je op een rijtje, waarin dit duidelijk uitgelegd wordt.

Nieuwe manier om mensen te bereiken

Videomarketing is de nieuwe manier om mensen online te bereiken. Communiceren met je doelgroep doe je tegenwoordig steeds vaker via video. In dit filmpje van Cocoa Video wordt al gauw duidelijk dat bedrijven niet meer om online video heen kunnen en iets met videomarketing moeten.

De voordelen van videomarketing

Een van de voordelen van videomarketing is natuurlijk dat je op een andere manier in contact komt met je doelgroep. Maar online video’s hebben nog veel meer voordelen, bijvoorbeeld het verhogen van je conversieratio. Door video in je marketingstrategie te implementeren, benut je de mogelijkheden optimaal. In dit filmpje worden de belangrijkste voordelen van videomarketing uitgelicht. Een zeer informatief en leuk uitgewerkt animatiefilmpje!

Uitlegvideo’s

Binnen videomarketing komt één term vaak terug: uitlegvideo, ook wel bekend onder de naam explanimation. Verschillende bedrijven in Nederland ontwikkelen animatievideo’s om bijvoorbeeld een product uit te leggen of een bedrijfsvisie te communiceren.

Zowel Funk-e als In60seconds leggen in een boeiend en vlot filmpje uit wat een explanimation inhoudt.

Een mooi voorbeeld hoe een explanimation gebruikt wordt voor de marketing bij een bedrijf, is de uitleganimatie van Funk-e voor Heijmans over een lichtgewicht snelwegverbreding – een complex project wordt in minder dan 75 seconden duidelijk tot de kern gebracht.

Videomarketing voor kleine bedrijven

Grote bedrijven met een zelfstandige marketingafdeling zijn zich misschien eerder bewust van de noodzaak van videomarketing. Maar ook voor kleine bedrijven bieden online video’s kansen. In deze video gaat de aandacht specifiek uit naar videomarketing voor kleine bedrijven. De verteller somt een aantal belangrijke voordelen van videomarketing op en benadrukt ook dat het belangrijk is om niet te lang te wachten met ‘meeliften’ in deze ontwikkeling.

Wat denk jij over videomarketing? Ben je erin geïnteresseerd of heb je online video al in je marketingstrategie verwerkt? Deel je ervaringen met ons in de comments!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *