relatiegeschenk voor naamsbekendheid

Deze 7 relatiegeschenken versterken je naamsbekendheid

Published On 9 augustus 2016 | By Steven van Stavoren | Marketing, Offline Marketing

Wanneer je de naamsbekendheid van jouw bedrijf wilt verhogen, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om van tevoren de doelen vast te stellen, planmatig te werken en goed na te denken over de promotiemiddelen die je wilt inzetten. Eén van de middelen die je kunt inzetten ter promotie  zijn relatiegeschenken. In dit artikel hebben we, ter inspiratie, 7 relatiegeschenken onder elkaar gezet die de naamsbekendheid van jouw bedrijf kunnen verhogen.

1. Een balpen

Het meest bekende relatiegeschenk voor het verhogen van naamsbekendheid is een balpen. Het voordeel van het uitdelen van balpennen met daarop jouw bedrijfsnaam of bedrijfslogo, is dat het geschenk erg bruikbaar is. Vooral op de werkvloer zullen de balpennen vaak gebruikt worden, waardoor de gebruikers steeds aan jouw bedrijf worden herinnerd.

2. Een powerbank

Powerbanks worden populairder: we gebruiken onze telefoons en tablets steeds vaker en willen het liefst niet dat de batterij opgaat wanneer we buiten de deur zijn. Een powerbank geeft je de kans om jouw telefoon of tablet overal op te laden. De ontvanger van dit relatiegeschenk zal daarom ook erg blij zijn met een powerbank die tegelijkertijd jouw bedrijf promoot.

3. Een bidon

Zijn jouw zakelijke relaties vaak onderweg? Dan zal een bidon met daarop jouw logo erg in de smaak vallen. Zo kan de relatie de bidon meenemen naar afspraken of bij zich houden in de auto. Tip: geef een bedrukte bidon cadeau voordat de zomer begint, zodat de relatie het geschenk ook tijdens de warme dagen kan gebruiken.

4. Een strandbal

Wanneer je strandballen weggeeft als relatiegeschenk is het gegarandeerd dat meerdere mensen in aanmerking komen met jouw bedrijf. Wanneer het geschenk tijdens een zonnige dag meegaat naar het strand, zal niet alleen de relatie aan jouw bedrijf laten denken maar ook de mensen om hem of haar heen.

5. Een USB-stick

Nog zo’n klassiek en ideaal relatiegeschenk: een USB-stick. USB-sticks zijn bruikbaar, handig om zowel op werk of thuis te gebruiken én altijd fijn om te ontvangen. Ook zijn USB-sticks door de omvang makkelijk om uit te delen tijdens bedrijfsfeesten of evenementen.

6. Een waterfles

Ook een waterfles is een ideaal relatiegeschenk om uit te delen tijdens de zomer. Door het etiket te personaliseren, bijvoorbeeld met een afbeelding of een logo, trek je direct de aandacht. Dit relatiegeschenk kan zowel ingezet worden voor zakelijke relaties als (potentiële) klanten. Idee: deel de waterflesjes uit tijdens een sportevenement voor meer aandacht voor jouw bedrijf.

7. Een aansteker

Klein maar fijn: een aansteker met een bedrijfsnaam. Natuurlijk hoef je wanneer je aanstekers inzet als promotiemiddel niet gelijk te denken aan het aanmoedigen van roken. Zo kan het relatiegeschenk meegenomen worden in een ‘survival-pakket’ of ‘vakantie-pakket’ vol benodigdheden voor deze situaties.

Meer leren over marketing en events? Bekijk ook de andere interessante artikelen!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *