laten bedrukken van een relatiegeschenk

Een relatiegeschenk personaliseren? Zo doe je dat!

Published On 23 december 2016 | By Steven van Stavoren | Marketing

Een relatiegeschenk is meer dan een cadeautje. Het is een uitstekend middel om jouw (potentiële) klanten of medewerkers te verrassen en kan tevens dienen als uitstekende marketingtool. Volgens MarketingFacts blijkt het zo te zijn dat ontvangers van relatiegeschenk positiever denken over bedrijven dan waarvan zij promotionele producten hebben ontvangen. Een groot deel hiervan zegt zelfs te worden aangemoedigd om de producten of diensten van een organisatie te bekijken, na het ontvangen van een promotioneel product. Tijd om deze onderbelichte marketingtool meer aandacht te geven!

Een relatiegeschenk of promotioneel artikel kan veel meerwaarde hebben voor de positionering van jouw organisatie. Een muismat bedrukt met een bedrijfslogo lijkt misschien al gauw wat achterhaald, maar is dit ook het geval? We zetten een aantal tips op een rijtje om tot het perfecte relatiegeschenk te komen waar jij als ondernemer indruk mee maakt.

Kies het juiste moment

Een relatiegeschenk is altijd leuk om te ontvangen en hier hoeft dan ook niet direct een reden achter te zitten. Toch doen geschenken, die betrekking hebben tot een bepaald moment, het goed. Een beurs, een feestdag, promoties of behaalde doelstellingen zijn uitstekende momenten voor het geven van een relatiegeschenk. Jouw relatie zal eerder emotionele waarde hechten aan een geschenk, wanneer deze wordt gegeven op een speciaal moment. Op deze manier wordt er middels het geschenk teruggekeken op deze gelegenheid.

Wees creatief

Een muismat, mok of aansteker met het logo van jouw organisatie mag dan wel wat ouderwets zijn, maar doet het nog altijd goed! Toch kom je met een beetje creativiteit al gauw tot een origineler geschenk, want de mogelijkheden zijn inmiddels eindeloos. Zo is een powerbank om je smartphone of tablet op te laden één van de meest populairste relatiegeschenken. Relatief nieuw zijn de draadloze laders op zonne-energie. Met een zogeheten Solar Charger laat je zien dat jouw organisatie met de tijd meegaat en maatschappelijk verantwoord bezig is.

Wees persoonlijk

Een origineel relatiegeschenk maakt indruk, maar een persoonlijk geschenk is nog veel indrukwekkender! Het kost weliswaar wat meer tijd en moeite, maar wanneer je ervoor zorgt dat jij je relatie op persoonlijk vlak beter leert kennen, kun je zorgen voor een relatiegeschenk op maat. Is jouw relatie gek op tennis? Geef een sporttas of tennisracket cadeau met het logo van jouw organisatie. Of verwacht jouw relatie binnenkort een kindje? Een speen of knuffelbeest met jouw bedrijfslogo doen het goed. Een klein gebaar, maar met een grote impact. Jouw relatie zal zich op deze manier speciaal voelen.

Ofwel – het bedrukken kan en werkt nog steeds! Wij wensen je veel succes met het zoeken en laten bedrukken van relatiegeschenken!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *