Food festival foto met eten

Week van de smaak: De 4 leukste food festivals van Nederland die nog in 2017 plaats vinden.

Published On 3 oktober 2017 | By Steven van Stavoren | Events

Het is deze week de ‘Week van de smaak’ en daarom zet ik voor jullie de 4 leukste food festivals van Nederland op een rijtje! Foodfestivals zijn nog altijd erg populair maar het is alweer oktober en het jaar loopt langzaam ten einde. Zeker het foodfestival seizoen nadert zijn einde maar er komen er nog een aantal aan. Ik bespreek hier de 4 leukste food festivals die nog op de agenda staan in 2017!

1. Vis festival Visch in Scheveningen

Van vrijdag 6 tot zondag 8 oktober vindt Visch plaats in de Visafslag van Scheveningen. Op dit festival geniet je van vis uit de Noordzee die vers bereid wordt. Dit kan zowel buiten met uitzicht over de haven, als binnen in de Visafslag zelf. Geniet van een visje en een Schevenings biertje terwijl je naast de sorteermachine staat. Er zijn kookdemonstraties van top chefs en er is een DJ aanwezig. Verder zijn er een aantal workshops voor zowel volwassenen als voor kinderen. De entree van dit festival is gratis.

2. Kids Smaak festival in Amsterdam

In het foodcentrum in Amsterdam vindt op zondag 8 oktober het Kids Smaak festival plaats. Dit is een foodfestival speciaal voor kinderen maar ook ouders zijn van harte welkom. Kinderen leren koken van echte chefs en mogen alles proeven. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende smaak stations zoals zoet, zuur en bitter. Ben je langs alle smaakstations geweest? Dan haal je het smaak diploma. De entree van dit festival is ook geheel gratis.

3. Biergarten Breda Bokt

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober vindt op het Kerkplein in Breda het festival Biergarten Breda Bokt plaats. Er kan zowel binnen in Café de Bruine Pij worden genoten van een biertje als buiten op Kerkplein zelf. Binnen is een dj aanwezig waardoor jij de bier calorieën er weer vanaf danst. Buiten staan er een aantal Bredaase foodondernemers die de lekkerste gerechten bereiden. Het terras is verwarmd en zowel loungen als dansen is een optie! Wederom is entree hier gratis.

4. World Food Day R’dam

In en om de Markthal in Rotterdam is op zondag 15 oktober het World Food Day festival in Rotterdam. Leer op dit festival alles over voedsel, van de productie tot de bereiding, alles komt voorbij. Er zijn diverse excursies waar jij je voor kunt inschrijven, het is niet een festival met maar één vaste plaats. Een uniek festival zoals er niet veel van zijn. De activiteiten rond de markthal zijn geheel gratis en de excursies kosten meestal niet meer dan 5 euro.

Zo zijn er aan het eind van het foodfestival seizoen nog een aantal leuke evenementen. In principe kan je ze allemaal bezoeken en anders kies je er eentje uit die jij het leukst vindt! Ben jij er al bij één geweest? Laat ons dan in de reacties weten wat je er van vond! Vergeet dit artikel niet te delen op social media!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *