Food festival

Food festivals, hoe smaakt dat?

Published On 16 juli 2015 | By Steven van Stavoren | Events

We hebben het in onze vorige blog er al een beetje over gehad, Food festivals. Deze festivals komen in de afgelopen 2 á 3 jaar als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze festivals? Heel simpel, lekker eten.

En lekker eten is voor iedereen. Het leuke aan deze festivals is dan ook dat alle doelgroepen hier vertegenwoordigd zijn. Wat oud tot jong, het maakt niet uit bij welke sociale groep je hoort. Op Food festivals zie je misschien wel de meeste veelzijdige groep mensen bij elkaar.

Dit komt ook omdat naast het eten, dat op nummer één staat, er vooral gezelligheid op deze festivals wordt gecreëerd. Dit doen ze door middel van muziek, ruimte om met elkaar te ontmoeten. Je zou het zelfs kunnen zien als een groot, gezellig en veelzijdig café/restaurant.

Culy Food Festival

Sommige festivals worden binnen gehouden maar het Culy Food Festival wordt binnen in het Sugar City georganiseerd. Het festival wordt georganiseerd vanuit de blog Culy. Ze organiseren er diverse activiteiten zoals kook-workshops, de Culy-bioscoop en de Vergeten Groeten Bingo. Zo hebben ze Sugar City omgetoverd tot een sfeervol food festival met restaurants, tafels en podium met verlichting en geluid.

Rollende Keukens

Het festival de Rollende Keukens lijkt ten opzichte van het Culy Food Festival iets meer op een festival omdat het op een welbekend festivalterrein wordt georganiseerd. Namelijk bij de Westergasfabriek! Je vind hier dan ok eerder de bekende partytenten en festival wc’s. Maakt niet uit natuurlijk, dat doet het eten niet minder lekker smaken!

Food Truck Festival Trek

Het Food Truck Festival Trek is een trekkend festival waarbij je glas symbolisch als toegangskaartje fungeert. Uit het oogpunt van duurzaam willen ze geen plastic bekertjes gebruiken. En deze mag je dan terug mee naar huis nemen aan het eind van de dag. Dit festival onderscheid zich van anderen omdat ze door heel het jaar heen naar meerdere plaatsen trekken, vandaar de naam. En dat werkt heel makkelijk, regel een paar biertafels, mobiele eettentjes, een paar dranghekken en je bent klaar om te vertrekken!

Truckin’ Food Festival

Het Truckin’ Food Festival is het ruigere festival van deze 4. Wanneer je daar binnen komt lopen staat de Barbecue aan en komt een Amerikaans sfeertje tegemoet. En ook hier is aan alle leeftijden gedacht, met ballenbakken en reuzenrad maar uiteraard is er veel, lekker eten. En ’s avonds? Dan is het tijd om de voetjes los te gooien en te genieten van een goed deuntje.

Dit artikel werd medemogelijk gemaakt door Partytentverhuur Hoofddorp en Gelderse Vallei, specialisten in het verhuren van partytenten, biertafels en barbecues.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  3/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *