Vrouw op laptop bezig met content marketing

Wat is content marketing?

Published On 28 september 2017 | By Steven van Stavoren | Marketing, Online Marketing

Op het gebied van marketing zijn er vele disciplines. De laatste jaren zijn er door de komst van internet alleen maar meer disciplines bijgekomen. Content marketing ligt in het verlengde van online marketing. In dit artikel ga ik jullie uitleggen wat content marketing precies is en waarom het belangrijk is. Bij content marketing komt meer kijken dan je in eerste instantie denkt.

Waarom content marketing?

Door middel van content marketing bouw je een relatie op met je klanten en/of de bezoekers van je website. Je betrekt je doelgroep bij het merk en je creëert op deze manier ook extra waarden voor je aangeboden producten en/of diensten. Tegenwoordig is content marketing ook belangrijk voor je SEO. SEO voor je bedrijf heeft betrekking op hoe goed jij als bedrijf gevonden wordt binnen de zoekmachine Google.

Hoe werkt content marketing?

Door middel van het creëren van content, zoals artikelen en video’s, laat jij je doelgroep op een informatieve wijze kennis maken met je bedrijf. Zorg ervoor dat de content die je maakt relevant en nuttig is voor (potentiële) klanten. Verkoop je printers? Dan is een tutorial video over hoe je de inkt moet verversen een goed voorbeeld. Op deze manier komen je klanten op een positieve manier in aanraking met jouw bedrijf. Dit is een vorm van klantvriendelijkheid en service. Een ander voorbeeld. Verhuur jij boten in Amsterdam? Schrijf dan een blog met de volgende titel: ‘3 dingen die je echt moet doen in Amsterdam’. In één van deze alinea’s bespreek je dan het huren van een boot met een link naar jouw website. Let wel op! Maak er geen marketing of verkooppraatje van, mensen kijken hier zo doorheen. Zorg ervoor dat de content daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft voor je doelgroep.

Hoe draagt het bij aan mijn SEO?

Door de juiste zoekwoorden en links te verwerken in je content, verbeter je de positie van jouw website binnen Google. Met behulp van Google keywordplanner bekijk je op welke zoekwoorden je doelgroep voornamelijk zoekt en deze verwerk je in je artikel. Een andere reden is dat wanneer je een link in een blog plaatst naar je eigen website, dit de linkwaarde van je website ook doet verhogen. Let op! Slechte content met heel veel linkjes naar je eigen website heeft geen positieve invloed op je SEO. Google ziet hier doorheen en ook voor je (potentiële) klanten heeft dit geen toegevoegde waarde. Zorg er altijd voor dat je content relevant is. Je kan beter geen content plaatsen in plaats van slechte content.

Content strategie toepassen

Een content strategie hanteren is erg belangrijk. Content marketing is bedoeld voor de lange termijn en het is daarom belangrijk om een duidelijk plan te hebben. Dit zorgt ervoor dat jij duidelijkheid en structuur hebt in je content marketing activiteiten. Daarnaast zorgt een content strategie ervoor dat er samenhang is binnen de content die je creëert. Een content strategie zet je in het begin op, maar moet je ook onderhouden! De wensen van je doelgroep veranderen continu dus zorg ervoor dat je content strategie op deze wensen blijft aansluiten.

Content marketing is een belangrijk onderdeel van de hedendaagse marketing. Heb jij nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten in de reacties. Vind jij dit een nuttig artikel? Vergeet het dan niet te delen via de social media buttons hieronder!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  5/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *