organiseren te gek evenement

Hoe organiseer je een te gek evenement?

Published On 12 september 2016 | By Steven van Stavoren | Events

Wil jij binnenkort een evenement organiseren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Zonder een goede planning en doelstelling wordt de kans van slagen erg klein. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je een te gek evenement kunt organiseren, waar nog weken over nagepraat zal worden.

Maak een goede planning

Het maken van een goede en volledige planning is erg belangrijk voor het organiseren van een succesvol evenement. Begin hier daarom ook op tijd mee. Begin met het vaststellen van de belangrijke factoren, die je in dit artikel kunt terugvinden, en kies een geschikte datum uit. Vervolgens is het belangrijk om een volledige takenlijst op te stellen waarin alle zaken die je moet regelen worden opgenomen.

Stel een doel en een doelgroep vast

Voordat je begint met het daadwerkelijk organiseren van het evenement, is het noodzakelijk om het doel en de doelgroep vast te stellen. Op wie is het evenement gericht en met welk doel organiseer jij het evenement? Ook is het goed om na te denken over waarom de bezoekers precies naar jouw evenement zouden moeten komen.

Verzin een pakkende naam

Nu je weet wat voor evenement je wilt organiseren en wat het doel van het evenement is, is het tijd om een pakkende naam te verzinnen. Zorg ervoor dat de naam relevant is voor het evenement en de aandacht trekt van de (potentiële) bezoekers.

Een passend programma is een must

Een passend programma is één van de belangrijkste succesfactoren van een evenement. Denk daarom goed na over hoe je de dag wilt inrichten en welke activiteiten er in terugkomen. Gaat het om een zakelijk evenement? Dan kun je de dag bijvoorbeeld invullen met verschillende sprekers en workshops. Draait het evenement dat je organiseert meer om gezelligheid? Zorg dan vooral voor goede entertainment en leuke activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld een DJ inhuren of een fotohokje plaatsen op de locatie.

Kies een goede locatie uit

Een goede locatie is minstens zo belangrijk als een passend programma. Kies daarom ruim van tevoren een locatie uit die past bij de doelgroep en het evenement. Let hierbij ook op de bereikbaarheid van de locatie.

Besteed aandacht aan marketing

Zonder de juiste marketingmiddelen in te zetten, wordt het erg lastig om bezoekers of deelnemers te werven. Besteed daarom aandacht aan de marketing van het evenement door in ieder geval gebruik te maken van social media en een website. Hiernaast kun je ook andere middelen inzetten zoals online en offline advertenties of flyers.

Begin op tijd met de promotie

Zijn de marketingmiddelen klaar om ingezet te worden? Wacht dan niet te lang en begin op tijd met het promoten van het evenement. Hoe eerder de (potentiële) bezoekers op de hoogte zijn, hoe groter de kans dat je ze kunt overhalen om jouw evenement te bezoeken.

Veel succes met het organiseren van jouw evenement!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *