Enquête in Word

Hoe maak je snel een fatsoenlijke enquête in Word? 3 hulpmiddelen

Published On 16 maart 2015 | By Redactie Events en Marketing | Marketing

Ben je nog ‘Old School’ en wil je geen gebruik maken van online tools voor je enquête? Dan gebruik je natuurlijk Microsoft Word. En in het geval van Word leiden vele wegen tot Rome. Daarom krijg je bij deze een aantal hulpmiddelen waarmee je makkelijk en snel een fatsoenlijke enquête in Word kan maken.

Vooraf is het belangrijk om te weten wat je allemaal wil bereiken met je enquête. Stel je veel eisen aan je enquête, dan is de beste weg om hem zelf in elkaar te gaan zetten. Om dit snel en efficiënt te doen is het handig om een handleiding te volgen, een voorbeeld te gebruiken of om een sjabloon in te vullen.

Handleiding

Door een handleiding te volgen kan je een enquête maken van grond vanaf aan. Zeker als je zelf graag vat wil hebben op het uiterlijk van de enquête is dit handig. Bij handleidingen zijn de stappen vaak helemaal uitgewerkt en hoef je alleen maar het stappenplan te volgen. Het voordeel is dan dat je zelf keuzes kan maken hoe het eruit moet gaan zien, maar je niet hoeft uit te vogelen hoe het ook alweer precies zat. Het nadeel van het volgen van een handleiding is dat het wel vaak wat tijd kost. Een goed voorbeeld van zo’n handleiding is de volgende: Hoe maak je een enquête in Word? Deze handleiding is al wat ouder maar wel één van de weinige die zeer compleet is.

Voorbeeld

Je kan natuurlijk ook gewoon een voorbeeld volgen. Online zijn er veel voorbeelden te vinden. Zelfs op basis van verschillende onderwerpen. Het nadeel is alleen vaak dat je vaak hiervoor moet betalen en dat je het voorbeeld moet namaken omdat ze vaak in PDF zijn opgeslagen. Dus de stappen die je moet doen zijn niet altijd even duidelijk en dit kost meer tijd. Als de enquête wel helemaal aansluit bij jouw onderzoek ben je uiteraard weer veel sneller klaar. Je vind hier een voorbeeld van een goede enquête en een inleiding: Enquête voorbeeld

Sjabloon

Het handige van Word is dat ze standaard sjablonen aanleveren. Het nadeel van een sjabloon is alleen dat hij vaak niet helemaal aan je vereisten voldoet. Zowel schriftelijk als de lay-out. Het voordeel van een sjabloon is, dat wanneer je alleen schriftelijke aanpassingen hoeft te doen, je heel snel klaar bent. Sjablonen in Word kan je vinden door te klikken in de werkbalk op Bestand >> Nieuw sjabloon… Het vergt wel wat zoekwerk om dan het juiste sjabloon te vinden omdat ze soms niet direct gemaakt zijn voor vragenlijsten of enquêtes. Maar als je er eentje kan vinden en die om kan toveren, dan ben je zo klaar. Overigens, al vind je geen geschikte sjablonen dan zijn er online nog meer sjablonen van enquêtes beschikbaar.

Dit artikel werd je aangeboden door enquete.com, online dienst die helpt bij het maken van online enquêtes. We leveren een online omgeving waarin je makkelijk en snel zelf enquêtes kan maken en analyseren.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 17    Gemiddelde: 3.6/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *